Live τώρα    
Μετά τον Κ. Τασούλα, η Αμάλ Αλαμουντίν βλέπει τον Αντ. Σαμαρά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μετά τον Κ. Τασούλα, η Αμάλ Αλαμουντίν βλέπει τον Αντ. Σαμαρά

Με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά θα συναντηθούν στις 11:30 το πρωί της Τετάρτης η Αμάλ Κλούνι, ο Νόρμαν Πάλμερ και ο Τζέφρι Ρόμπερτσον, η ομάδα των Βρετανών νομικών που έχουν έρθει στην Αθήνα για να υποβάλλουν νομικές προτάσεις για την διεκδίκηση των Γλυπτών του Παρθενώνα από το Βρετανικό Μουσείο.

Τους τρεις νομικούς θα υποδεχθεί ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στο Μέγαρο Μαξίμου. Θα ακολουθήσει ξενάγηση στις 13:00 στο Μουσείο της Ακρόπολης από τον Δημ. Παντερμαλή. Στις 13:30 θα παραχωρηθεί συνέντευξη Τύπου στο αμφιθέατρο του Μουσείου. Στις 14:00 έχει προγραμματιστεί γεύμα στο εστιατόριο του Μουσείου και στις 16:00 θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.

Την Τρίτη η ομάδα των νομικών συναντήθηκε με τον υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Κώστα Τασούλα, ενώ στη συνέχεια είχε γεύμα στο Μικρολίμανο.

Η Αμάλ Κλούνι δήλωσε προσερχόμενη στη συνάντηση με τον Κ. Τασούλα: «Θα τα καταφέρουμε (σ.σ. να φέρουμε πίσω τα Γλυπτά)».

Ο νομικός Νόρμαν Πάλμερ εξέφρασε την αισιοδοξία του για «συναινετική λύση» στο θέμα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα, αλλά είπε ότι θα πρέπει να εξεταστούν και άλλες επιλογές.

Από την πλευρά του, ο Κ. Τασούλας δήλωσε ότι η απόφαση θα ληφθεί από την κυβέρνηση και πρόσθεσε ότι πληροφορίες θα δοθούν στη συνέντευξη Τύπου που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στις 13:30 στο Μουσείο της Ακρόπολης.

«Πρόκειται για μια σταθερή και διαχρονική διεκδίκηση της χώρας μας για την οποία οφείλουμε με πίστη, αισιοδοξία και σοβαρότητα να κάνουμε το παν» τόνισε ο υπουργός.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0