Live τώρα    
Η ατζέντα της ημέρας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η ατζέντα της ημέρας

Το 2ο Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου στου Ψυρρή

Επί της οδού Σαχτούρη 4 & Σαρρή, στου Ψυρρή, στο "Εργαστήρι Μαιρηβή", παρουσιάζεται η παράσταση "Manoviva" ή "Ζωντανά χέρια", όπου τα χέρια των κουκλοπαικτών φτιάχνουν φιγούρες και σχηματίζουν ιστορίες χωρίς λόγια. Η παράσταση ανεβαίνει στο πλαίσιο του φεστιβάλ Κουκλοθέατρου από την ιταλική ομάδα Girovago & Rondella. Διάρκεια:60 λεπτά. Στις 9 μ.μ.

Ο Σαββόπουλος τραγουδά για το "Μαζί για το Παιδί"

Τον Διονύση Σαββόπουλο θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι παρευρεθούν στις 9.00 μ.μ. στο Ηρώδειο, στην εκδήλωση με τίτλο «50 Χρόνια Μαζί», συναυλία που πραγματοποιείται για τους σκοπούς της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί». Τον Σαββόπουλο συνοδεύει η Ορχήστρα των Κυκλάδων, που δημιουργήθηκε στα τέλη του 2010 από τον Νίκο Κυπουργό και μια μεγάλη ομάδα μουσικών, που όλοι τους ζουν και εργάζονται στη Σύρο. Θα παρουσιαστούν -εκτός από τις αγαπημένες του επιτυχίες- και κάποια επιλεγμένα τραγούδια γραμμένα για τη θάλασσα όπως: "Οι θαλασσινοί", του Ζαμπέτα, το "Βάρδα κι αράξαμε" του Τσιτσάνη, και τα "Σαββοπουλικά", "Θαλασσογραφία", "Καλοκαίρι", "Μια θάλασσα μικρή" κ.ά. Συμπράττουν οι σολίστ Ορέστης Πλακίδης (keyboards - programming), Γιώτης Κιουρτσόγλου (βαθύχορδο), Βαγγέλης Καρίπης (κρουστά).

Ο Αβελάρδος και η Ελοΐζα στο Θέατρο του Νέου Κόσμου

Μια εντελώς νέα εκδοχή της παράστασης που ανέβηκε στο Φεστιβάλ Αθηνών παρουσιάζεται στο Θέατρο του Νέου Κόσμου. Η ιστορία του Γιάννη Καλαβριανού που έγραψε το έργο και σκηνοθέτησε την παράσταση διηγείται έναν μυθικό έρωτα στο λυκόφως του Μεσαίωνα, στο Παρίσι του 12ου αιώνα, όπου ο φημισμένος θεολόγος και φιλόσοφος Πέτρος Αβελάρδος και η μαθήτριά του Ελοΐζα Φιλμπέρ ερωτεύονται παράφορα, αψηφούν μια ολόκληρη κοινωνία και σκανδαλίζουν την Εκκλησία, πληρώνοντας τελικά για όλη τους τη ζωή το τίμημα ενός έρωτα που δεν χώρεσε στον καιρό του. Πρωταγωνιστούν οι Ελένη Κοκκίδου, Γιώργος Γλάστρας και Χριστίνα Μαξούρη

Πρεμιέρα στο Γαλλικό Ινστιτούτο για το CineDoc 2014-2015

Το ντοκιμαντέρ Stop-Over του πρωτοεμφανιζόμενου Ελβετο-Ιρανού σκηνοθέτη Kaveh Bakhtiari, που παρουσιάστηκε στο επίσημο πρόγραμμα του Δεκαπενθήμερου των Σκηνοθετών στο 66ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών και έχει θέμα την άγνωστη καθημερινότητα των παράτυπων μεταναστών στην Αθήνα, παρουσιάζεται στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών (Σίνα 31), στις 8.00 μ.μ.

Η συγγραφέας Καΐσα Έκις Έκμαν παρουσιάζει την «Κλεμμένη Άνοιξη»

Η συγγραφέας τόλμησε να βάλει τα πράγματα στη θέση τους σε μια εποχή που όλοι είχαν γυρίσει την πλάτη τους στην Ελλάδα. Θέλησε να ανατρέψει το στερεότυπο που είχε κυκλοφορήσει στην Ευρώπη και περιέγραφε τους Έλληνες ως τεμπέληδες, που πληρώνονται πολλά, δουλεύουν λίγο και συνταξιοδοτούνται νωρίς. Ταξίδεψε από την πατρίδα της, τη Σουηδία, για να δει με τα ίδια της τα μάτια την κατάσταση και ύψωσε τη φωνή της όχι μόνο μέσα από τα κείμενά της για να πει την αλήθεια, αλλά και κυριολεκτικά καθώς βρέθηκε ανάμεσα στους Αγανακτισμένους να διαμαρτύρεται στην πλατεία Συντάγματος. Στις 7. 30 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων στον 5ο όροφο του Public Συντάγματος η ίδια η συγγραφέας Καΐσα Έκις Έκμαν, ο Άρης Χατζηστεφάνου και η Θάλεια Καραμολέγκου θα παρουσιάσουν την "Κλεμμένη Άνοιξη". Είσοδος ελεύθερη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0