Live τώρα    
ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΤΗ ΣΤΕΓΗ / Έφηβοι επί σκηνής...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΤΗ ΣΤΕΓΗ / Έφηβοι επί σκηνής...

Έφηβοι από δεκατρείς σχολικούς και νεανικούς δημοτικούς θιάσους θα πάρουν μέρος, από την Παρασκευή και για ένα τριήμερο, στον θεατρικό μαραθώνιο που διοργανώνεται από τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών και την ομάδα Grasshopper Youth (Σοφία Βγενοπούλου, Κατερίνα Σκουρλή και Βαγγέλης Κυριακού), στο πλαίσιο του 4ου Φεστιβάλ Εφηβικού Θεάτρου.

Με όρεξη, φαντασία και ενθουσιασμό, τα μέλη των θεατρικών αυτών ομάδων θα παρουσιάσουν στο κοινό κείμενα που έχουν διαμορφωθεί στην διάρκεια θεατρικών εργαστηρίων, μέσα από την αλληλεπίδραση των νεαρών ερασιτεχνών με έμπειρους καλλιτέχνες του θεάτρου, μέσα από τα οποία καταθέτουν τους προβληματισμούς και τις προσδοκίες τους από τη ζωή των νέων του σήμερα.

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ θα παρουσιαστούν έργα devised theatre, που έχουν προκύψει από αυτοσχεδιασμούς και επιμελούνται δραματουργικά οι σκηνοθέτες της Grasshopper μαζί με τη Γεωργία Μαυραγάνη. Ακόμη έργα των Φίλιππου Μανδηλαρά και Σάκη Σερέφα, που επεξεργάστηκαν οι ίδιοι μαζί με τις ομάδες που θα τα παρουσιάσουν, καθώς και έργα από το φεστιβάλ εφηβικού θεάτρου Connections του Εθνικού Θεάτρου της Αγγλίας, σκηνοθετημένα από τους Γιάννη Λεοντάρη και Αργυρώ Χιώτη.

Οι θεατρικές ομάδες που θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους προέρχονται από τα: Μουσικό Γυμνάσιο Καλαμάτας, Ειδικό Γυμνάσιο - Λύκειο Ιλίου, Ομάδα Λεωφόρος, 14ο Λύκειο Περιστερίου, Πειραματικό Σχολείο Πανεπιστημίου Αθηνών, 43ο Λύκειο Αθήνας, Μουσικό Γυμνάσιο Καλαμάτας, 3ο Γυμνάσιο Νίκαιας, 20ό Γυμνάσιο Αθήνας, Διαπολιτισμικό Γυμνάσιο Α' Αθήνας, 1ο Λύκειο Ηρακλείου, 6ο Λύκειο Ιλίου, Λεόντειο Λύκειο Ν. Σμύρνης και Μεικτή Ομάδα Στέγης.

Η είσοδος στις παραστάσεις, που θα δοθούν στη Μικρή Σκηνή, είναι ελεύθερη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0