Ανακοινώθηκαν χθες από την Ένωση Ξένων Ανταποκριτών του Λος Άντζελες οι υποψηφιότητες για τις Χρυσές Σφαίρες, που κάθε χρόνο «προαναγγέλλουν» τα Όσκαρ.
Το «La La Land» του Ντέμιαν Σαζέλ απέσπασε επτά υποψηφιότητες, ενώ έξι συγκέντρωσε το «Moonlight». Αξίζει να σημειωθεί ότι υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα Α' Ανδρικού Ρόλου στην κατηγορία «Κωμωδία ή μιούζικαλ» απέσπασε και ο Κόλιν Φάρελ για το «The Lobster» του Γιώργου Λάνθιμου.
Η τελετή απονομής των 74ων Χρυσών Σφαιρών θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 8 Ιανουαρίου στο Λος Άντζελες και οικοδεσπότης θα είναι ο Τζίμι Φάλον.
Το τιμητικό βραβείο "Σεσίλ Μπ. Ντε Μιλ" για το 2017 θα απονεμηθεί στη Μέριλ Στριπ, η οποία έχει κερδίσει 8 Χρυσές Σφαίρες. Μάλιστα, η Στριπ είναι και φέτος υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα Α' Γυναικείου Ρόλου (σε κωμωδία ή μιούζικαλ) για την ταινία «Florence Foster Jenkins».