Συνάντηση με τα μέλη του Συλλόγου Κορυσχαδιτών Ευρυτανίας είχε χθες ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Αριστείδης Μπαλτάς με θέμα την απρόσκοπτη επαναλειτουργία του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης Κορυσχάδων.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης διερευνήθηκαν οι τρόποι με τους οποίους το υπουργείο Πολιτισμού, σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς, θα μπορούσε να συμβάλει ουσιαστικά ώστε το μουσείο να αρχίσει να λειτουργεί συστηματικά και να αναδειχθούν τα σημαντικά για τη σύγχρονη ιστορία της χώρας εκθέματά του, όπως ντοκουμέντα, φωτογραφίες, βιβλία και γενικότερα έντυπο υλικό σχετικό με την ιστορία του Εθνικού Συμβουλίου και της Εθνικής Αντίστασης 1941-1944.
Η πολιτική βούληση του υπουργείου είναι σαφής, ωστόσο οι δυνατότητές του είναι περιορισμένες αφού με απόφαση του Δ.Σ. του Μουσείου και πράξη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καρπενησίου την περασμένη άνοιξη καταργήθηκε η μορφή νομικού προσώπου ιδιωτικού δικαίου με την οποία λειτουργούσε έως τότε το Μουσείο και ενσωματώθηκε στις υπηρεσίες του δήμου.