Live τώρα    
Αντ. Σαμαράς: Μέχρι το φθινόπωρο θα έχει ολοκληρωθεί η συζήτηση για ρύθμιση του χρέους
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αντ. Σαμαράς: Μέχρι το φθινόπωρο θα έχει ολοκληρωθεί η συζήτηση για ρύθμιση του χρέους

Την εκτίμηση ότι η συζήτηση για το χρέος θα αρχίσει σύντομα και θα έχει ολοκληρωθεί έως το φθινόπωρο κάνει ο Αντώνης Σαμαράς, σε συνέντευξή του στη Real News.  Όπως υποστηρίζει ο πρωθυπουργός, η όποια ρύθμιση θα πρέπει να γίνει άμεσα με τον πιο ρεαλιστικό τρόπο, ενώ λέει ότι θα πρέπει να ληφθούν υπόψη και οι θέσεις του ΔΝΤ για νέο «κούρεμα», όπως και οι ιδιαιτερότητες όλων των δανειστών.

«Κύριο μέλημά μας είναι να γίνει σύντομα» αναφέρει ο πρωθυπουργός. Επιπλέον δηλώνει ότι οι πολίτες θέλουν να ακούσουν πλέον πως θα αναπτυχθεί η χώρα και «όχι πως θα διασώσουμε τη μιζέρια του κρατισμού, της πλαστής ανάπτυξης με δανεικά».

«Αφήνουμε τη μιζέρια σε όσους νοσταλγούν το χθες. Που λίγο έλλειψε να οδηγήσει τη χώρα σε εφιάλτη ...Τον εφιάλτη τον διώξαμε! Και χτίζουμε τη νέα Ελλάδα της ελπίδας» λέει.

Σε ό,τι αφορά τη φορολογία, ο Αντ. Σαμαράς δηλώνει πως στόχος του παραμένει ο φόρος επί των κερδών να πέσει στο 15% για όλες τις επιχειρηματικές δραστηριότητες και αυτό, όπως τονίζει θα επιτευχθεί μόλις η ανάπτυξη ανεβάσει ρυθμούς.

Για τις ευρωεκλογές αναφέρει πως το αποτέλεσμα θα δείξει εάν θα επιταχύνουμε την έξοδο από την κρίση ή αν θα κινδυνεύσουμε να επιστρέψουμε στην κρίση. Ισχυρίζεται δε ότι το βράδυ των εκλογών το πρόβλημα θα το έχει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αντ. Σαμαράς δεν αποκλείει να απευθύνει νέα πρόσκληση στον Φ. Κουβέλη για να μετάσχει στην κυβέρνηση απαντώντας στην σχετική ερώτηση «γιατί όχι;». Σε ό,τι αφορά την  προεδρική εκλογή, ο πρωθυπουργός λέει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει 121 βουλευτές για να την μπλοκάρει. Δηλώνει ότι το «Ποτάμι» δεν αποτελεί καμία απειλή για την ΝΔ.

Για το ενδεχόμενο να πάει ο Γ. Στουρνάρας στην Τράπεζα της Ελλάδας, αναφέρει ότι είναι ένας επιτυχημένος υπουργός Οικονομικών και «είναι νωρίς να μιλάμε ακόμη». Τέλος, για το αν θα ήταν καλός επίτροπος ο Ευ. Βενιζέλος, ο πρωθυπουργός λέει ότι «είναι αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός των Εξωτερικών».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0