Live τώρα    
ΈχουΜΜΕ και λέΜΜΕ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΈχουΜΜΕ και λέΜΜΕ

Για πτώχευση η «Εξπρές» Aίτηση πτώχευσης εναντίον του εκδοτικού ομίλου Καλοφωλιά, που μεταξύ άλλων εκδίδει την οικονομική εφημερίδα «Εξπρές», υπέβαλε χθες σημαντικός αριθμός εργαζομένων. Η αίτηση υπεβλήθη καθώς οι οφειλές προς το προσωπικό του ομίλου υπερβαίνουν τη μισθοδοσία ενός έτους. Η εταιρεία δεν χρωστάει όμως μόνο στους εργαζόμενους, αλλά και στα ασφαλιστικά ταμεία, εισφορές που φαίνεται να υπερβαίνουν τα 8 εκατ. ευρώ.

Δικαίωση Απαλλαγή πήρε από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης ο δημοσιογράφος Στρατής Μπαλάσκας για την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμησης, μετά από μήνυση που του είχε υποβάλει ο διευθυντής του 6ου Γυμνασίου Μυτιλήνης, Βασίλης Μακρυπούλιας. Ο Σ. Μπαλάσκας είχε δημοσιεύσει στην εφημερίδα «Εμπρός» της Μυτιλήνης ρεπορτάζ σχετικά με αναρτήσεις του εκπαιδευτικού στο προσωπικό του ιστολόγιο με θέμα τον «μύθο του Πολυτεχνείου». Το δικαστήριο έκρινε ότι η χρήση του όρου «νεοναζί» για κάποιον που δημοσίως έχει δηλώσει ότι «είναι περήφανος που είναι εθνικοσοσιαλιστής» είχε εξυβριστικό σκοπό.

Ρήξη, λένε πληροφορίες, σημειώθηκε μεταξύ του Στ. Ψυχάρη και του γκαλερίστα Π. Κουβουτσάκη που έχει αναλάβει τη βρόμικη δουλειά των απολύσεων στον ΔΟΛ. Σύμφωνα με πηγές από τον ΔΟΛ, αιτία της διαφωνίας μεταξύ των δύο ήταν λίστα με ονόματα 20 δημοσιογράφων προς απόλυση, την οποία απέρριψε ο Στ. Ψυχάρης.

Ο Πέτρος Κωστόπουλος δεν είναι φτωχός. Αυτό λένε, μεταξύ άλλων, σε επιστολή τους οι απλήρωτοι εργαζόμενοι της εκδοτικής εταιρείας ΙΜΑΚΟ του Π. Κωστόπουλου, με αφορμή τη σύλληψή του για χρέη στο Δημόσιο. Οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι τα χρέη του Π. Κωστόπουλου στους ίδιους αγγίζουν τα 2,5 εκ. ευρώ.

Στην ertopen.gr η διαδικτυακή πρεμιέρα του ντοκυμαντέρ Ruins - Επείπια. Το ντοκιμαντέρ για την υπόθεση της δίωξης και διαπόμπευσης των οροθετικών γυναικών θα ανέβει στο Διαδίκτυο την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS, αύριο, Κυριακή, 1η Δεκεμβρίου, ώρα 20.00. Η ταινία θα γίνει streaming με ελληνικούς και αγγλικούς υποτίτλους. H προβολή διοργανώνεται μετά από πρόσκληση των εργαζομένων της ΕΡΤ και της ΕΡΤ3. Θα προβάλλεται επίσης από το site του Ruins καθώς και απο τα Unfollow και OmniaTV. Με γαλλικούς υπότιτλους, την ίδια ώρα στο okeanews.fr και με ισπανικούς υπότιτλους στο directa.cat.

ΑΓΓΕΛΑ ΝΤΑΡΖΑΝΟΥ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0