H Εργατική Αλληλεγγύη διώκεται για τις αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές της απόψεις, υπογράμμισε ο Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η εφημερίδα, με αφορμή τη μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση για άρθρο της σχετικά με την ιθαγένεια των μεταναστών δεύτερης γενιάς που κατέθεσε εναντίον της ο δικηγόρος Ιωάννης Ανδριόπουλος. Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο μηνυτής είναι έμμισθος συνεργάτης της Χρυσής Αυγής και είναι αυτός που είχε προσφύγει στο ΣτΕ για την ακύρωση του νόμου Ραγκούση για την ιθαγένεια. Στο δικαστήριο, το οποίο έχει οριστεί για τις 12 Δεκεμβρίου, καλούνται να δικαστούν οι Κατερίνα Θωίδου (δημοσιογράφος της εφημερίδας), Τάσος Αναστασιάδης (εκδότης) και Πάνος Γκαργκάνας (διευθυντής της εφημερίδας και μέλος του Π.Σ. της ΑΝΤΑΡΣΥΑ). Στη συνέντευξη Τύπου πήραν μέρος οι Παναγιώτης Καλφαγιάννης, πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ, Γιώργος Σαββίδης, πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ, Δημήτρης Ζώτος, δικηγόρος, Πάνος Γκαργκάνας, Νίκος Φωτόπουλος, πρώην πρόεδρος ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, και Κατερίνα Θωίδου.
"Στη δίκη της Εργατικής Αλληλεγγύης στις 12 του Δεκέμβρη θα είμαστε όλοι εκεί και θεωρούμε ότι θα δικαιωθούμε. Όχι μόνο γιατί έχουμε το δίκιο με το μέρος μας αλλά γιατί η ελευθερία του Τύπου είναι η ίδια η δημοκρατία", τόνισε ο Π. Καλφαγιάννης.
"Εμείς δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω από την πραγματική μας αποστολή να δημοσιοποιούμε τις απόψεις μας στην προσπάθειά μας με ελευθερία, αντικειμενικότητα, πλουραλισμό και πολυφωνία να αποκαλύπτουμε την αλήθεια πάνω στα προβλήματα του λαού μας αυτή τη στιγμή που στενάζει", σημείωσε ο Γ. Σαββίδης.
"Ο Ανδριόπουλος ισχυρίζεται ότι δεν είναι φασίστας, αλλά υπογράφει για την αποφυλάκιση ενός άλλου φασίστα του Παπαγεωργίου, όταν προφυλακίστηκε επειδή έκανε επίθεση κατά αντιφασιστικής συγκέντρωσης στην πλατεία Πανόρμου. Ο ίδιος έχει εντάξει τον εαυτό του στο χώρο της Ακροδεξιάς, εκφράζοντας έναν κατεξοχήν ρατσιστικό λόγο", τόνισε ο Δ. Ζώτος.
"Τι παραπάνω εγκλήματα πρέπει να κάνουν οι νεοναζί για να θεωρηθεί αυτονόητο ότι πρέπει να ερευνηθούνε οι σχέσεις του μηνυτή με τη Χρυσή Αυγή και τι ρόλο έχει παίξει στις επιθέσεις των νεοναζί ο συγκεκριμένος δικηγόρος;", αναρωτήθηκε ο Π. Γκαργκάνας.
"Ο καλύτερος τρόπος να αποτίσει κανείς φόρο τιμής στον αδικοχαμένο Παύλο Φύσσα είναι να στηρίξει με πράξεις τους αντιφασίστες, να γίνει ίδιος αντιφασίστας", τόνισε ο Ν. Φωτόπουλος.
"Εμείς θα συνεχίσουμε να είμαστε η φωνή του αντιφασιστικού κινήματος και να υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα της ιθαγένειας για όλα τα παιδιά", δήλωσε η Κ. Θωίδου.