«Καταθέτουμε πρόταση μομφής στην κυβέρνηση λόγω της καταφανούς δυσαρμονίας ανάμεσα στην πολιτική της και τις ανάγκες της κοινωνίας» τόνισε ο Γ. Δραγασάκης, εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ στη συζήτηση που ολοκληρώνεται σήμερα το βράδυ. Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ως πρόσθετους λόγους για την κατάθεση της πρότασης μομφής την έντονη αντίθεση της κοινωνίας προς την πολιτική της κυβέρνησης, καθώς και «των επικίνδυνων και διαρκών παραβιάσεων της νομιμότητας».
Ο Γ. Δραγασάκης παρατήρησε ότι η πρόταση μομφής προς την κυβέρνηση είναι και ο μόνος τρόπος της αντιπολίτευσης να υποχρεώσει τον πρωθυπουργό να έρθει στη Βουλή. Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ παρατήρησε ότι η κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας είναι επίσης «πολιτικό και ηθικό χρέος μας» λόγω της απόγνωσης στην οποία έχει φέρει η κυβέρνηση ολοένα και μεγαλύτερα τμήματα της κοινωνίας.
Ο Γ. Δραγασάκης τόνισε ότι «όσο η κυβέρνηση παραμένει, θα λαμβάνει και νέα μέτρα» χαρακτηρίζοντας «αέρα κοπανιστό» τις δεσμεύσεις ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα. Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι «πρέπει να πιστεύεις σε άλλη πολιτική για να μπορέσεις να διαπραγματευτείς» κι ότι η κυβέρνηση αυτή «δεν έχει τη βούληση να διαπραγματευτεί, ούτε το απαιτούμενο κύρος για να το κάνει». Ο Γ. Δραγασάκης επισήμανε ότι η κυβέρνηση «θεωρείται μέρος του ολιγαρχικού συστήματος που πρέπει να αλλάξει, θεωρείται μέρος του προβλήματος και όχι της λύσης».
Απαντώντας στις κατηγορίες ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει προτάσεις, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ αναρωτήθηκε «μήπως είναι καιρός να σοβαρευτούμε, μήπως να σταματήσετε να παρουσιάζετε ως 'μη πρόταση' τη μόνη πρόταση;». Καταλήγοντας, ο Γ. Δραγασάκης σημείωσε ότι «υπάρχουν κατεστημένα συμφέροντα που δεν θέλουν κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ» τονίζοντας ότι «η σύντομη απάντηση σε αυτό είναι οι εξής: Όταν έχεις έναν στόχο και πιστεύεις σε αυτόν, παλεύεις μέχρι να τον κερδίσεις».