«Δεν υπάρχει ζήτημα παραμονής του» ή όχι ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης και πέταξε την ευθύνη στους "υπηρεσιακούς" του Υπουργείου Παιδείας για το ζήτημα με τους τίτλους του Μακάριου Λαζαρίδη για το οποίο έχει υπάρξει σωρεία αντιδράσεων.
Ξεκίνησε λέγοντας ότι δεν μπορεί να υπάρξει ούτε νομική διερεύνηση για το θέμα γιατί έχουν περάσει 19 χρόνια. «Εκείνη την περίοδο, το 2007 μπορούσε να προσληφθεί ως μετακλητός συνεργάτης χωρίς πτυχίο εξήγησε ο Παύλος Μαρινάκης μιλώντας στο Blue Sky.
Πρόσθεσε επίσης ότι ο Μ. Λαζαρίδης τότε «προσκόμισε κάποια έγγραφα και δεν πλαστογράφησε κάτι. Αν υπήρχε θέμα, αυτό δεν έγινε με ευθύνη Γιαννάκου. Αν οι υπηρεσιακοί του Υπουργείου Παιδείας το 2007 ακολούθησαν τη διαδικασία που έπρεπε να ακολουθήσουν εγώ δεν μπορώ να το γνωρίζω. Το πτυχίο που έλεγε το είχε, στο Υπουργείο μπορούσε να πάει να δουλέψει και ως πολιτικός εξελέγη και επί τη βάση της κοινοβουλευτικής του παρουσίας κιαι δραστηριότητας επελέγη από τον πρωθυπουργό για ένα χαρτοφυλάκιο.»
Μάλιστα καλύπτοντας απόλυτα τον Μακάριο Λαζαρίδη πρόσθεσε ότι «Δεν προσκόμισε ψευδή, ή παραποιημένο τίτλο σπουδών. Μπορούσε να είναι συνεργάτης της τότε υπουργού με ή χωρίς αυτόν τον τίτλο σπουδών».
Σ. Πέτσας: Προσωπικά θα ήθελα μια ξεκάθαρη απάντηση
Σφοδρές αντιδράσεις υπήρξαν από κόμματα της αντιπολίτευσης που ζητούν την αποπομπή του. Όμως δεν είναι μόνο αυτά που αντιδρούν. Ο Στέλιος Πέτσας μιλώντας στο Mega σήμερα είπε ότι θα έπρεπε να υπάρξει μια ξεκάθαρη τοποθέτηση από το Υπουργείο Παιδείας από την κυβέρνηση που να περιγράφει πως έγινε ο διορισμός του.
Συγκεκριμένα ανέφερε: «Όσο άκουσα χθες στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, το βράδυ, είπε δεν υπάρχει κανένα θέμα παραίτησης για τον κύριο Λαζαρίδη. Εγώ θεωρώ ότι έπρεπε να μην υπάρχει εικασία για τίποτα από όλα αυτά και θα έπρεπε να υπάρξει μια ξεκάθαρη τοποθέτηση. Είπα και χθες ότι θα ήθελα μια ξεκάθαρη τοποθέτηση από το υπουργείο Παιδείας ή από την κυβέρνηση που να μας περιγράφει το πώς έγινε ο διορισμός του, ποια δικαιολογητικά του ζητήθηκαν για να γίνει αυτός ο διορισμός. Για να μην υπάρχει τίποτα να συζητάμε, να μην εικάζουμε, να μη λέει κάποιος ότι μπορεί να προσλήφθηκε ως επιστημονικό προσωπικό, να μη λέει κάποιος άλλος, όπως είπε και ο ίδιος εχθές στη συνέντευξή του, ότι προσλήφθηκε ως μετακλητός. Να ναι καθαρό το τοπίο. Φαντάζομαι για να τοποθετηθεί έτσι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εχθές θα έχουν δοθεί αυτές οι απαντήσεις και είπε δεν υπάρχει κάποιο θέμα».
Ενώ ήδη από χθες στο Open ο Στέλιος Πέτσας είχε δηλώσει: «Ξέραμε πολλά σημεία του βιογραφικού του, δεν γίνεται να πέφτουμε από τα σύννεφα και να μην υπάρχει επίσημη τοποθέτηση μετά από 5 ημέρες»
