Η Αναστασία Σαπουνά αναπληρώτρια γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, στην τοποθέτηση της στον τηλεοπτικό σταθμό Mega News και στον δημοσιογράφο Γιάννη Μούτσιο δήλωσε χαρακτηριστικά ότι, «η κυβέρνηση Μητσοτάκη καταπατά συστηματικά το Σύνταγμα. Δεν μπορεί κανένας να συναινέσει με μία κυβέρνηση, η οποία καταπατά το Σύνταγμα. Το πρόβλημά μας σήμερα, στην ουσία του πράγματος, δεν είναι εάν το Σύνταγμα μας καλύπτει. Είναι άλλο: εάν το Σύνταγμα τηρείται. Διότι και για το άρθρο 86 σύσσωμη η αντιπολίτευση έχει καταθέσει προτάσεις και θέλει την αλλαγή του. Τι έκαναν όμως με τη σύμβαση 717 (Τέμπη) ή με τον ΟΠΕΚΕΠΕ»;
Στην συνέχεια αναφέρθηκε στην αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων. «Είμαι δημόσιος υπάλληλος. Το πρόβλημα είναι εάν μπορεί να απολύσει κάποιος έναν συνάδελφό μου ή εμένα εάν δεν κάνω καλά τη δουλειά μου; Το πρόβλημα μου είναι εάν θα με αξιολογήσει; Γιατί πρέπει να συνδέσει την αξιολόγηση με τη νομιμότητα; Αυτό είναι μια εμμονή της Δεξιάς με τους δημόσιους υπαλλήλους, η οποία κρατά δεκαετίες ολόκληρες».
Στον τομέα της παιδείας αναρωτήθηκε γιατί ο πρωθυπουργός επαναφέρει ζητήματα όπως το άρθρο 16 για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. «Με την υπογεννητικότητα που υπάρχει, με την εγκατάλειψη της υπαίθρου, με την κρίση που υπάρχει στο δημογραφικό, σε λίγο δεν θα επαρκούν οι φοιτητές για να καλυφθούν οι θέσεις στα δημόσια πανεπιστήμια».
Σε ότι αφορά το ζήτημα της στέγης ανέφερε ότι, «στο άρθρο 21 παράγραφος 4 υπάρχει ρητή πρόβλεψη στο Σύνταγμα για τη στέγη. Τι θέλει να φέρει στη στέγη ο κ. Μητσοτάκης, όταν αυτή τη στιγμή υπάρχουν χιλιάδες κόκκινοι δανειολήπτες που χάνουν τα σπίτια τους; Όταν η αγροτική γη είναι στα χέρια των funds αυτή τη στιγμή. Όταν κινδυνεύει η στέγη του αγρότη, η στέγη του δημόσιου υπαλλήλου, του ιδιωτικού υπαλλήλου, του επιχειρηματία, ανοίγει ζήτημα στέγης»;
Η αναπληρώτρια γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρθηκε και στον συσχετισμό της δημοσιονομικής πορείας της χώρας, με το Σύνταγμα από τον πρωθυπουργό τονίζοντας ότι, «και το κερασάκι στην τούρτα: Τι δουλειά έχουν οι δημοσιονομικοί στόχοι, η δημοσιονομική «κανονικότητα» της ΝΔ με το Σύνταγμα; Τα μεσοπρόθεσμα που κατατίθενται, τα οποία προβλέψεις εσόδων και δαπανών για τα επόμενα χρόνια και μπορεί να περιγράφουν ύφεση ή ανάπτυξη. Η δημοσιονομική πορεία μιας χώρας πώς σχετίζεται με το Σύνταγμα»;
Για τον αγροτικό τομέα και την ευλογία των αιγοπροβάτων η αναπληρώτρια γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σημείωσε ότι,
«Η αλήθεια είναι μία: Χάθηκε η μπάλα. Τους ξέφυγε η ευλογιά από την Ανατολική Μακεδονία-Θράκη και έχει θερίσει κυριολεκτικά μεγάλο αριθμό κοπαδιών. Είχαμε κτηνοτρόφους οι οποίοι δεν άντεξαν το σοκ που υπέστησαν. Υπάρχουν άνθρωποι, παράλληλα, όλο αυτό το χρονικό διάστημα, οι οποίοι δεν έχουν τρόπο να ζήσουν. Όταν πάει και σου σφάζει το σύνολο του κοπαδιού σου, δεν μπορείς να ζήσεις, δεν έχεις τρόπο να ζήσεις. Φανταστείτε να μπαίνει κάποιος σε ένα κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και να αφαιρεί από μέσα καφετιέρες, μαγειρεία, καρέκλες και τραπέζια και καθίσματα και να του λέει, «τώρα ζήσε»!
Οι άνθρωποι λοιπόν αυτοί δεν μπορούν εδώ και πάρα πολλούς μήνες να ζήσουν. Μιλήσαμε μαζί τους και στα μπλόκα. Προσωπικά, ήμουν στον αποκλεισμό του λιμανιού στη Θεσσαλονίκη. Οι άνθρωποι ζουν μια πολύ μεγάλη κρίση, η οποία είναι πραγματική, απτή και είναι η νέα τους πραγματικότητα.
Η απάντηση της κυβέρνησης λοιπόν ποια είναι; Ότι θα έρθει εκ των υστέρων με ημίμετρα και χωρίς εμβολιασμό που αποτελεί ένα από τα μέτρα πρόληψης που μπορείς να λάβεις; Αμφισβητεί τον εμβολιασμό, ενώ υπάρχουν επιστολές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που τον συστήνουν».