Live τώρα    
26°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
26 °C
24.3°C27.4°C
3 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.3°C22.7°C
3 BF 40%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
23.3°C23.3°C
4 BF 53%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αυξημένες νεφώσεις
25 °C
23.3°C24.7°C
3 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
22.0°C22.0°C
3 BF 48%
Κατερίνα Νοτοπούλου / Ο Μητσοτάκης προσπαθεί να κρύψει την απουσία στεγαστικής πολιτικής
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κατερίνα Νοτοπούλου / Ο Μητσοτάκης προσπαθεί να κρύψει την απουσία στεγαστικής πολιτικής

ΝΟΤΟΠΟΥΛΟΥ
(ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΟΥΤΡΑ/EUROKINISSI)

Μια ακόμη απόδειξη ότι η κυβέρνηση δε λαμβάνει ουσιαστικά μέτρα αντιμετώπισης της στεγαστικής κρίσης, αλλά επιδίδεται σε επικοινωνιακή διαχείριση του προβλήματος, είναι η εξαγγελία του κ. Μητσοτάκη ότι τον Νοέμβριο θα επιστρέφεται ένα ενοίκιο σε ενοικιαστές, σημειώνει η τομέαρχης Κοινωνικής Συνοχής και Πρόνοιας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κατερίνα Νοτοπούλου.

«Αν και κάθε μέτρο ενίσχυσης των νοικοκυριών που πλήττονται το αντιμετωπίζουμε θετικά, θα θέλαμε να επισημάνουμε στον κ. Μητσοτάκη ότι το 42,8% του γενικού πληθυσμού αντιμετωπίζει δυσκολίες στην πληρωμή των δαπανών στέγασης, το 19% αδυνατεί να διατηρήσει το σπίτι του επαρκώς ζεστό τον χειμώνα και δροσερό το καλοκαίρι και το 56,5% δεν μπορεί να αντικαταστήσει τα φθαρμένα έπιπλα του νοικοκυριού του. Κι αυτές οι αδυναμίες υπάρχουν όλον τον χρόνο και όχι μόνο τον Νοέμβριο που θα επιστρέφεται ένα ενοίκιο σε όσους πληρούν εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια», επισημαίνει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Θέλουμε επίσης να υπενθυμίσουμε ότι η κυβερνητική εξαγγελία τον Σεπτέμβριο του 2024 για αύξηση του Επιδόματος Στέγης, του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματός και του Επιδόματος τέκνων 8 μήνες μετά εξακολουθεί να παραμένει στα χαρτιά», υπογραμμίζει.

Και προσθέτει «Εάν η κυβέρνηση ήθελε πραγματικά να αντιμετωπίσει τη στεγαστική κρίση θα προστάτευε την πρώτη κατοικία, θα προέβαινε σε ρύθμιση και έλεγχο της αγοράς κατοικίας και των μισθωμάτων, θα δημιουργούσε άμεσα ικανό απόθεμα Κοινωνικής Στέγης και θα έπαιρνε μέτρα με προγράμματα ενίσχυσης στο ύψος των πραγματικών αναγκών».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL