Live τώρα    
Γιώργος Καραμέρος / Ευχαριστημένος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος που το 46% αμείβεται με κάτω από 1.000 ευρώ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γιώργος Καραμέρος / Ευχαριστημένος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος που το 46% αμείβεται με κάτω από 1.000 ευρώ

Ο Γιώργος Καραμέρος
screenshot/youtube

«Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιβεβαιώνει και είναι και ευχαριστημένος, που το 46% των Ελλήνων αμείβεται με κάτω από 1.000 ευρώ και μάλιστα με πολύ λιγότερα στη συντριπτική πλειονότητα», τονίζει εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ,  Γιώργος Καραμέρος αναφορικά με όσα δήλωσε ο Παύλος Μαρινάκης κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία σχολίασε: «Ουραγοί στην αγοραστική δύναμη οι Ελληνίδες και οι Έλληνες μετά από 6 χρόνια κυβέρνησης των καρτέλ και της αισχροκέρδειας, θα του απαντήσουν στις κάλπες».

Νωρίτερα, ο Π. Μαρινάκης κληθείς να απαντήσει σχετικά με τους μισθούς στο briefing δήλωσε:

«Ο καλύτερος τρόπος για να πεις ψέματα είναι να πεις τη μισή αλήθεια. Πράγματι το 46% των εργαζομένων αμείβεται αυτή της στιγμή με κάτω από 1.000 ευρώ, όμως το ποσοστό αυτό το 2019 που κυβερνούσε το κόμμα του κ. Καραμέρου, ο ΣΥΡΙΖΑ, ήταν 64%. Δηλαδή πάνω από 2 στους 3 εργαζόμενους όταν κυβερνούσε το κόμμα του κ. Καραμέρου, αμειβόταν με κάτω από 1.000 ευρώ. Είναι προφανές ακόμα και εάν παιδί που έχει τελειώσει το δημοτικό, μπορεί να καταλάβει ότι το 46 είναι πολύ μικρότερο από το 64. Είναι δεδομένο ότι το ξέρει κ ο κ. Καραμέρος αλλά επειδή δεν διευκόλυνε την προπαγάνδα που ήθελε να ασκήσει για λογαριασμό του κόμματός του, το παρουσίασε όπως το παρουσίασε. Το ξαναλέω δεν πανηγυρίζουμε που το 64% έγινε 46%, άρα 20% των εργαζομένων περισσότεροι αμείβονται με πάνω από 1000 ευρώ, και είναι και ένας παράγοντας που αποδεικνύει ακόμα ότι ο μέσος μισθός έχει αυξηθεί 30%.

» Δεν πανηγυρίζουμε γιατί πρέπει να ανεβάσουμε ακόμη περισσότερο τους μισθούς, γιατί τα τελευταία χρόνια είχαμε ένα πρωτοφανές κύμα ακρίβειας. Αλλά μην κάνουμε το μαύρο άσπορο. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι η πρώτη κυβέρνηση, μετά από πάρα πολλά χρόνια στη χώρα, που δίνει μια προοπτική στους εργαζόμενους. Έχει αυξήσει πέντε φορές τον κατώτατο μισθό. Δεν σώζεται κανένας με 880 ευρώ τον μήνα, δεν το υποστηρίζουμε αυτό, αλλά από το 2019 μέχρι σήμερα με βάση όλες τις αυξήσεις του κατώτατου μισθού, ο εργαζόμενος που αμείβεται με τον κατώτατο μισθό παίρνει 200 ευρώ παραπάνω καθαρά τον μήνα.

» Δεν είναι λίγο το γεγονός ότι έχουμε καταφέρει και έχουμε πάει το 76% των εργαζομένων να είναι πλήρους απασχόλησης. Ο μέσος μισθός αυτών των εργαζομένων είναι 1400 ευρώ και επίσης είναι πάρα πολύ σημαντικό ότι αυτό έχει δημιουργήσει και περιβάλλον δημιουργίας θέσεων εργασίας 500.000. Η χαμηλότερη ανεργία από το 2008, 8,7%, πάνω από 10% κάτω η ανεργία των γυναικών και από το 36 στο 17 έχει πάει η ανεργία των νέων».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0