Live τώρα    
Καταγγελία του πρ. προέδρου του σωματείου εργαζομένων στην Ολυμπία Οδό / Στήθηκε σκηνικό εξαπάτησης ανέργων με μεταφερόμενα μηχανήματα και εργάτες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Καταγγελία του πρ. προέδρου του σωματείου εργαζομένων στην Ολυμπία Οδό / Στήθηκε σκηνικό εξαπάτησης ανέργων με μεταφερόμενα μηχανήματα και εργάτες

"Δεν υφίσταται καμία Ολυμπία οδός, κανένα έργο. Δεν υπάρχει σύμβαση σε ισχύ. Υπάρχει μόνο διακοπή εργασιών και τίποτε άλλο. Εδώ και μερικές εβδομάδες στήνεται το σκηνικό της επιχείρησης εξαπάτησης χιλιάδων ανέργων και των οικογενειών τους" επισημαίνει ο πρώην πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στην "Ολυμπία Οδό" και νυν άνεργος Θ. Τσελεπής.

Σε δήλωσή του αναφέρει ότι στη χθεσινή φιέστα, "που θα παρουσιαστεί ως επανεκκίνηση της Ολυμπίας οδού, μεταφέρονται εργάτες της Άκτωρ από εργοτάξια του αυτοκινητόδρομου Μορέας, ντύνονται με γιλέκα της 'Ολυμπίας Οδού', βαφτίζονται εργαζόμενοι της 'Ολυμπίας Οδού' και θα παριστάνουν πως εργάζονται. Μεταφέρονται φορτηγά της εταιρείας 'Σβώλος' από το λιμάνι της Πάτρας, βαφτίζονται φορτηγά της 'Ολυμπίας Οδού' και θα κάνουν πως εργάζονται. Μεταφέρονται χωματουργικά μηχανήματα δίχως άδειες, ασφάλειες και πινακίδες, βαφτίζονται μηχανήματα της 'Ολυμπίας Οδού' και θα κάνουν πως εργάζονται. 'Προσλαμβάνονται' πρώην εργαζόμενοι της 'Ολυμπίας Οδού', που γνωρίζουν τα μέρη, χωρίς να πληρωθούν ούτε ένα ευρώ για όσο θα διαρκέσει η φιέστα, με την υπόσχεση ότι θα προτιμηθούν όταν ξεκινήσει πάλι η 'Ολυμπία Οδός'. Μεταφέρθηκαν 4 τουλάχιστον ημιφορτηγά 4Χ4, κίτρινου χρώματος, του αυτοκινητόδρομου Μορέας και με πρόχειρο ταμπελάκι 'Ολυμπία Οδός' θα κάνουν πως εργάζονται στα εργοτάξια της 'Ολυμπία Οδός'".

Θέτει δε σειρά ερωτημάτων: "Γιατί δεν μπορεί κανείς να προσλάβει κανέναν εργαζόμενο στην Ολυμπία Οδό; Μήπως γιατί δεν υφίσταται έργο; Γιατί μαζεύουν χιλιάδες βιογραφικά σε σύμβαση παραχώρησης που δεν υφίσταται εξαπατώντας χιλιάδες οικογένειες που ζουν δίχως το παραμικρό έσοδο; Γιατί όλη αυτή η φιέστα; Για να παρουσιαστεί ως αξιόπιστος ο υπουργός; Για να δοθεί το αίσθημα της ανασυγκρότησης και της ανάπτυξης; Γιατί παρουσιάζουν ως συμφωνία για επανεκκίνηση κάτι που δεν υφίσταται, αφού δεν υπάρχει συμφωνία για χρηματοδότηση από τις τράπεζες; Γιατί μιλάνε για επανεκκίνηση, όταν ακόμη οι ίδιες οι εταιρείες δεν τα έχουν βρει μεταξύ τους για ξαναμοίρασμα του έργου, που μίκρυνε μέχρι την Πάτρα; Γιατί ετοιμάζονται να περάσουν τη νέα σύμβαση παραχώρησης μέσα στο καλοκαίρι;".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0