Μεγάλη ένταση προκλήθηκε στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής με αφορμή την δυσώδη υπόθεση του αστυνομικού που υπηρετούσε στην ασφάλεια της Βουλής και κατηγορείται ότι κακοποιούσε σεξουαλικά τα παιδιά του.
Όλα ξεκίνησαν σύμφωνα με πληροφορίες, όταν η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατηγόρησε τον πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα, ότι συγκαλύπτει την υπόθεση του αστυνομικού βιαστή με «βρώμικο τρόπο».
«Δεν καλύπτουμε κανέναν» απάντησε ο πρόεδρος της Βουλής, με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου να επανέρχεται λέγοντάς του πως «τον καλύπτετε βρώμικα». Ο Κωνσταντίνος Τασούλας είπε απευθυνόμενος στη Ζωή Κωνσταντοπούλου πως «βρώμικο είναι που εκμεταλλεύεται αυτή την τραγωδία για πολιτικούς λόγους», λέγοντάς της πως η συμπροφορά της είναι απαράδεκτη».
Η ένταση συνεχίστηκε όταν παρενέβη η Ντόρα Μπακογιάννη η οποία αντήλλαξε αιχμές με την Ζωή Κωνσταντοπούλου, όταν η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας κατηγόρησε τον Κωνσταντίνο Τασούλα ότι απέκρυψε στοιχεία και βιντεοληπτικό υλικό, για το θανατηφόρο τροχαίο έξω από τη Βουλή που κόστισε τη ζωή στον 23χρονο Ιάσονα. Υπενθυμίζεται ότι δράστης ήταν ο οδηγός του υπηρεσιακού αυτοκινήτου της Ντόρας Μπακογιάννη.
Μετά την ένταση, η Όλγα Γεροβασίλη ζήτησε να υπάρξει ανακοίνωση για τον αστυνομικό που να στέλνει το μήνυμα πως το Κοινοβούλιο δεν συγκαλύπτει.
Όπως ανέφερε η Δ' αντιπρόεδρος της Βουλής, μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, «επειδή είναι εμπεδωμένο στην ελληνική κοινωνία πως όλη η Βουλή είναι ένα σύστημα ρουσφετιών, θα πρέπει να αντιδράσουμε και να εξηγήσουμε στην κοινωνία διαφανώς τι συμβαίνει και να στείλουμε ως Βουλή ένα δυναμικό μήνυμα». Πρότεινε δε, η Βουλή δια του Προέδρου ή της Διάσκεψης να εκδώσει μια δυνατή ανακοίνωση προς την κοινωνία, ότι «η Βουλή δεν συγκαλύπτει».
Παράλληλα, ζήτησε η Βουλή να συνδράμει τα ανήλικα τέκνα των δύο αστυνομικών, με τον Κωνσταντίνο Τασούλα να ενημερώνει πως για το θέμα βρίσκεται σε συνεννόηση με την υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη.