Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
15.6°C17.6°C
1 BF 66%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
12.1°C14.5°C
1 BF 85%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
16.6°C18.8°C
5 BF 51%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
19.9°C21.8°C
5 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
12 °C
12.2°C12.2°C
1 BF 81%
Κώστας Αρβανίτης / Ο αγώνας για τη Δημοκρατία είναι διαρκής
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κώστας Αρβανίτης / Ο αγώνας για τη Δημοκρατία είναι διαρκής

Ο Κώστας Αρβανίτης
(KOSTASARVANITIS.EU)

«Δεν ξεχνάμε. Δεν επαναπαυόμαστε. Ο αγώνας για Δημοκρατία, Ελευθερία, Κράτος Δικαίου είναι και πρέπει να είναι διαρκής» τονίζει ο Κώστας Αρβανίτης σε δήλωσή του για τα 50 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα.

Όπως σημειώνει ο αντιπρόεδρος της Left και επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, «50 χρόνια από την πτώση της Χούντας και την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα.

Απαραίτητη όσο ποτέ η διατήρηση της ιστορικής μνήμης, ο φόρος τιμής στους ήρωες του αντιδικτατορικού αγώνα που βασανίστηκαν, φυλακίστηκαν, εξορίστηκαν, έδωσαν τη ζωή τους υπερασπιζόμενοι τη Δημοκρατία.

50 χρόνια μεταπολίτευση και η Γυάρος, ο τόπος της μαρτυρίας αμέτρητων αγωνιστών της Αριστεράς κινδυνεύει να γίνει τόπος εκμετάλλευσης  ιδιωτών, και συγκεκριμένα να μετατραπεί σε αυτάρκη κόμβο νερού και ενέργειας ώστε, σύμφωνα με την βιομηχανία που προτείνει τη μετατροπή, να αποκτήσει το νησί "ενα βιώσιμο μέλλον χωρίς τα κόμπλεξ του παρελθόντος"».

Ο Κώστας Αρβανίτης επισημαίνει ότι «μετά την παιδεία, την ψυχική υγεία και την απεξάρτηση, η κυβέρνηση Μητσοτάκη προσπαθεί να ξεπουλήσει και την Ιστορία μας. Όμως τα εγκλήματα του παρελθόντος, οι θυσίες του ελληνικού λαού για τη δημοκρατία, η κοινωνική αντίσταση δεν πρέπει να ξεχαστούν.

Στη συνάντηση που είχαμε με τον ΣΦΕΑ δεσμευτήκαμε ότι για το θέμα της ανάδειξης των χωρών ιστορικής μνήμης και ειδικά της Γυάρου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στο ΕΚ στην αρχή του επόμενου έτους.

Οι τόποι μαρτυρίου δεν μπορούν να γίνουν βορά στα ιδιωτικά συμφέροντα. Ό,τι για κάποιους συνιστά "κόμπλεξ του παρελθόντος" για εμάς είναι φάρος της ιστορικής μνήμης, εκεί για να μας θυμίζει τους αγώνες της Αριστεράς και κάθε δημοκράτη πολίτη κατά της χούντας και του φασισμού.

Δεν ξεχνάμε. Δεν επαναπαυόμαστε.

Ο αγώνας για Δημοκρατία, Ελευθερία, Κράτος Δικαίου είναι και πρέπει να είναι διαρκής» καταλήγει ο Κώστας Αρβανίτης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL