Live τώρα    
33°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
33 °C
31.1°C36.3°C
3 BF 34%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
32 °C
29.1°C35.0°C
3 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
30 °C
29.0°C32.1°C
2 BF 35%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
29 °C
27.8°C31.6°C
3 BF 54%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
33 °C
32.9°C35.2°C
0 BF 31%
Νίκος Παππάς στο Economist / Μόνο 7 πολύ μικρές επιχειρήσεις στο Ταμείο Ανάκαμψης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Νίκος Παππάς στο Economist / Μόνο 7 πολύ μικρές επιχειρήσεις στο Ταμείο Ανάκαμψης

Economist-European Business Summit-Νίκος Παππάς, Βουλευτής, ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Ο Νίκος Παππάς, μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Επιχειρηματικότητας, ανέφερε ότι το 93% των ελληνικών επιχειρήσεων είναι πολύ μικρές, αλλά μόνο 7 από αυτές έχουν λάβει δάνειο από το Ταμείο Ανάκαμψης, αναδεικνύοντας σχεδιαστικά προβλήματα του Ταμείου.

Ο  κοινοβουλευτικός εκπροσώπος και τομεάρχης Οικονομικών και Οικονομίας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, πρότεινε την ανάπτυξη εργαλείων μικροπιστώσεων για βελτίωση της κατάστασης, ενώ αμφισβήτησε το σχέδιο Πισσαρίδη που θεωρεί τις μικρές επιχειρήσεις πρόβλημα, τονίζοντας ότι οι πολιτικές του βλάπτουν την ελληνική οικονομία και υπογραμμίζοντας τη στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ για οικονομικές ελαφρύνσεις όταν η οικονομία υπεραποδίδει.

Ειδικότερα, τόνισε ότι «βρισκόμαστε μπροστά σε δύο διαφορετικές στρατηγικές. Η μία που υποστηρίζει η Ν.Δ. λέει “δεν μειώνω έμμεσους φόρους και δεν επαναδιανέμω τα υπερπλεονάσματα". Η άλλη, που εμείς υλοποιούμε, λέει ότι όταν η οικονομία υπεραποδίδει κάνουμε ελαφρύνσεις εκεί όπου χρειάζεται».

Αναλυτικά η τοποθέτηση του Νίκου Παππά, στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Επιχειρηματικότητας (Economist, Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, ΓΣΕΒΕΕ)

«Παρόλο που το 93% της ελληνικής επιχειρηματικότητας είναι πολύ μικρές επιχειρήσεις, μόνο 7 από αυτές έχουν καταφέρει να πάρουν δάνειο από το Ταμείο Ανάκαμψης. Αυτό φανερώνει ένα θεμελιακό λάθος στον σχεδιασμό του Ταμείου», τόνισε ο Νίκος Παππάς, μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Επιχειρηματικότητας, που διοργάνωσαν το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΕΑ), η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) και ο Economist. Όπως συμπλήρωσε, υπάρχουν λύσεις για να ανατραπεί αυτή η κατάσταση, καλώντας όλους «να δούμε τις προτάσεις του ΕΕΑ, που συστήνει να αναπτυχθούν εργαλεία μικροπιστώσεων με διαβάθμιση εξασφαλίσεων, εργαλεία τα οποία θα μπορούσαν να κάνουν μία ένεση οικονομικής δημοκρατίας στη διαχείριση των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και τομεάρχης Οικονομικών και Οικονομίας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, αφού ανέγνωσε απόσπασμα του σχεδίου Πισσαρίδη, το οποίο αναφέρει ότι «η κυριαρχία μονοπρόσωπων και πολύ μικρών επιχειρήσεων (σ.σ.: στην ελληνική  αγορά) αποτελεί κυρίαρχο και προβληματικό χαρακτηριστικό καθώς η παραγωγικότητα στις συγκεκριμένες επιχειρήσεις είναι γενικά χαμηλή», σημείωσε ότι «δεν υπάρχει κάποιο δεδομένο που να υποστηρίζει αυτό το συμπέρασμα […] Σύμφωνα με τη Eurostat, η ελληνική πραγματικότητα είναι αντίστοιχη της ευρωπαϊκής». Σημείωσε δε με έμφαση ότι «οι πολιτικές που απορρέουν από την κεντρική ιδέα του σχεδίου Πισσαρίδη κάνουν κακό στην ελληνική οικονομία».

Κλείνοντας και με αφορμή την κατάθεση των οικονομικών προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, υπογράμμισε ότι «βρισκόμαστε μπροστά σε δύο διαφορετικές στρατηγικές. Η μία που υποστηρίζει η Ν.Δ. λέει “δεν μειώνω έμμεσους φόρους και δεν επαναδιανέμω τα υπερπλεονάσματα". Η άλλη, που εμείς υλοποιούμε, λέει ότι όταν η οικονομία υπεραποδίδει κάνουμε ελαφρύνσεις εκεί όπου χρειάζεται».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL