Live τώρα    
Η μαύρη τρύπα ρουφάει την κυβέρνηση
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η μαύρη τρύπα ρουφάει την κυβέρνηση

* Διευρύνεται μέρα με τη μέρα το "χρηματοδοτικό κενό" και αυξάνονται οι αξιώσεις της τρόικας για "διορθωτικά" μέτρα

* Μίνι ενδοκυβερνητική κρίση μετά την άρνηση της ΔΗΜ.ΑΡ. να ψηφίσει το χαράτσι της ΔΕΗ και την απόφαση του ΠΑΣΟΚ να μην αναλάβει μόνο του το πολιτικό κόστος

* Περίεργη καθυστέρηση στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με επίκεντρο τη συγχώνευση Εθνικής - Eurobank

Ανυπέρβλητα φαίνονται τα εμπόδια που υψώθηκαν στον δρόμο της κυβέρνησης για ομαλή υλοποίηση των υποχρεώσεών της προς την τρόικα, αλλά και για μακροημέρευση. Το περίφημο "χρηματοδοτικό κενό", σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες και ενδείξεις, τείνει να γίνει ανεξέλεγκτο και ήδη εκτιμάται στα 2,4 - 4 δισ. ευρώ. Αυτό, σύμφωνα με το δίδυμο Σαμαρά - Στουρνάρα, αλλά και τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλο, καθιστά αναπόφευκτη τη διατήρηση του χαρατσιού στα ακίνητα στους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Η ΔΗΜ.ΑΡ. θεωρεί το χαράτσι νέο μέτρο και δηλώνει ότι δεν θα το ψηφίσει, με συνέπεια να προκαλεί πολλαπλά εμφράγματα στο εσωτερικό της κυβέρνησης. Το ΠΑΣΟΚ αρνείται να αφήσει μόνη της τη ΔΗΜ.ΑΡ. και ο Αντ. Σαμαράς, που βλέπει την κοινοβουλευτική του πλειοψηφία να κλυδωνίζεται, αναζητεί θεσμικά τρικ για να μην περάσει τη ρύθμιση από τη Βουλή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0