Συνάντηση με ομογενείς από την Αλβανία είχε ο πρόεδρος τους του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Αλέξης Τσίπρας το απόγευμα της Πέμπτης στα γραφεία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στην πλατεία Κουμουνδούρου.
Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, συναντήθηκε σήμερα με τον Γιώργο Τζομάκα, Αντιπρόεδρο της Ομόνοιας, Θοδωρή Γκούμα, Πρόεδρο Ένωσης Χειμαρριωτών και τον Πέτρο Μπελέρη, γιο του Φρέντι Μπελέρη, προκειμένου να ενημερωθεί για τις εξελίξεις, σε σχέση με τη φυλάκιση του εκλεγμένου Δημάρχου Χειμάρρας.
Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε τη σημασία που έχει η απελευθέρωση του Φρέντι Μπελέρη προσθέτοντας ότι η σύλληψή του, δύο μέρες πριν τις εκλογές και η συνεχιζόμενη κράτησή του χωρίς να έχουν αναδειχθεί αδιάσειστα στοιχεία εις βάρος του, είναι προκλητική και δεν συνιστά δίκαιη μεταχείριση ενός εκλεγμένου εκπροσώπου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Τόνισε τη σημασία που έχει για την ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας, ο σεβασμός του κράτους δικαίου και των δικαιωμάτων της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας όπως κατοχυρώθηκαν στα Συμπεράσματα της ΕΕ στις 18/6/2019.



«Το 2023 δεν μπορεί να το φανταστεί άνθρωπος ότι θα διωχθεί πολιτικά και θα παραμένει στη φυλακή για τόσο μεγάλο διάστημα» σημείωσε ο Πέτρος Μπελέρης.
«Ο κόσμος της Χειμάρρας τον ψήφισε ενώ ήξερε αυτό για το οποίο κατηγορείται. Τον αθώωσε ο λαός, σε πολύ πολωμένο κλίμα» δήλωσε ο Π. Μπελέρης και πρόσθεσε ότι μία εβδομάδα πριν τη σύλληψη του Φρ. Μπελέρη, «ο ίδιος ο Ράμα είχε πολώσει πάρα πολύ το κλίμα. Είχε μιλήσει με πάρα πολύ ακραίους χαρακτηρισμούς για έναν δήμαρχο, είχε παρέμβει προσωπικά ο ίδιος».
Ακόμη ο γιος του νεοεκλεγέντα δημάρχου Χειμάρρας πρόσθεσε ότι «οι εκλογές που έγιναν στην Χειμάρρα έγιναν με υποκλοπές, με παρακολουθήσεις, με τρομοκρατία, με εξαγορές. Δώσαμε έναν αγώνα μόνοι μας επί της ουσίας»
Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα το εφετείο του ειδικού δικαστηρίου Τιράνων αποφάσισε να παραμένει προφυλακιστέος ο Φρέντι Μπελέρης ενώ ο συνεργάτης του, Παντελής Κοκαβέσης αφέθηκε ελεύθερος. Ο τελευταίος αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας.