Live τώρα    
Σκάνδαλο υποκλοπών / Προσπαθούν να βγάλουν fake news την παρέμβαση της Ευρωπαϊκής εισαγγελίας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σκάνδαλο υποκλοπών / Προσπαθούν να βγάλουν fake news την παρέμβαση της Ευρωπαϊκής εισαγγελίας

hacker χακερ
PIXABAY

Μεγάλη αναστάτωση έχει προκαλέσει στον μηχανισμό προπαγάνδας της κυβέρνησης Μητσοτάκη η είδηση ότι η Ευρωπαϊκή εισαγγελία έχει ξεκινήσει έρευνα για το σκάνδαλο υποκλοπών στην Ελλάδα.

Φιλοκυβερνητικά μέσα φέρονται να επιχειρούν να «βαφτίσουν» ως fake news την έρευνα των Ευρωπαίων εισαγγελέων για το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Όπως αναφέρει ο Θανάσης Κουκάκης σε ανάρτησή του στο twitter, επισημαίνοντας με ετικέτα συγκεκριμένες ιστοσελίδες «Πρώτο Θέμα, Liberal, Newsit, γνωρίζουν ήδη πως η έρευνα των Ευρωπαίων εισαγγελέων δεν είναι fake news και ότι πράγματι κληθήκαμε ως μάρτυρες και καταθέσαμε σε αυτούς. Η έρευνα δεν ξεκίνησε με επιστολή της PEGA, αλλά με επιστολή ευρωβουλευτή μέλους της Επιτροπής PEGA».

Αφορμή για τα παραπάνω στάθηκε η δήλωση του Προέδρου της Εξεταστικής Επιτροπής PEGA Χερούν Λένερς, όπου σημειώνεται ότι η ευρωπαϊκή Εισαγγελία κάνει την έρευνα για το σκάνδαλο των υποκλοπών στην Ελλάδα, όχι μετά από αίτημα της PEGA, όπως ανέφεραν κάποια δημοσιεύματα».

Πιο συγκεκριμένα, ο Χερούν Λένερς (ΕΛΚ, Ολλανδία) ανέφερε σε δήλωσή του ότι, «έπειτα από αναφορές στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ότι ξεκίνησε η έρευνα της ευρωπαϊκής εισαγγελίας για το φερόμενο σκάνδαλο υποκλοπών στην Ελλάδα κατόπιν αιτήματος της PEGA, ο πρόεδρος της επιτροπής PEGA, Jeroen Lenaers υπογραμμίζει ότι δεν υπήρξε τέτοιο αίτημα προς την ευρωπαϊκή εισαγγελία».

Με τον δημοσιογράφο Θανάση Κουκάκη να σχολιάζει πως «κάποιοι συνάδελφοι που διάβασαν την δήλωση αυτή, θεώρησαν πως δεν υπάρχει έρευνα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας. Ως ένας από τους μάρτυρες που κλήθηκαν να καταθέσουν τους καλώ να διαβάσουν πιο προσεκτικά το τι ακριβώς είπε ο πρόεδρος της PEGA». Στη συνέχεια ο δημοσιογράφος αναφέρει ότι η επιστολή στάλθηκε από ευρωβουλευτή που είναι μέλος της Pega.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0