Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.8°C22.2°C
2 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C22.2°C
3 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
18.8°C21.0°C
4 BF 78%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.5°C22.7°C
1 BF 73%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.9°C19.1°C
0 BF 94%
Τζαβάρας για Τέμπη / Μου προκαλεί έκπληξη ότι ο Μητσοτάκης δεν είχε ενημερωθεί για τα προβλήματα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τζαβάρας για Τέμπη / Μου προκαλεί έκπληξη ότι ο Μητσοτάκης δεν είχε ενημερωθεί για τα προβλήματα

Κώστας Τζαβάρας και Κυριάκος Μητσοτάκης
(INTIME NEWS/ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΖΑΜΑΡΟΣ)

Χείμαρρος ήταν ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Τζαβάρας για την τραγωδία των Τεμπών, το σκάνδαλο των υποκλοπών αλλά και για το πολιτικό σκηνικό που έχει διαμορφωθεί μετά από αυτήν, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Δημοκρατία».

O Κώστας Τζαβάρας, εκτόξευσε νέα πυρά κατά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της πολιτικής του, και εξήγησε γιατί δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος για το βουλευτικό αξίωμα.

Όπως χαρακτηριστικά ο ίδιος είπε πως διαπίστωσε «πριν από δύο χρόνια ότι δημιουργούνται νέα δεδομένα στη δημόσια ζωή του τόπου, με βάση τα οποία η πολιτική υποχωρεί και εκτοπίζεται από την επικοινωνία».

Αξίζει να σημειωθεί η στάση του βουλευτή να μιλάει εκτός «γαλάζιας γραμμής» τον οδήγησε εκτός της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας στη Βουλή όπου και αντικαταστάθηκε από τον Δημήτρη Καιρίδη.

Ο Κώστας Τζαβάρας αιχμηρά σχολίασε ότι «υπάρχει ένα μεγάλο ζήτημα δικαιοσύνης στην Ελλάδα και δεν το λέω πρώτη φορά, αλλά με την πείρα των 40 και πλέον ετών διακονίας που έχω στον χώρο της Δικαιοσύνης, ως μάχιμος δικηγόρος, είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι η Δικαιοσύνη είναι σήμερα ο μεγάλος ασθενής του κράτους».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, μάλιστα, αναφέρθηκε και στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο, υπογραμμίζοντας ότι στο σκάνδαλο των υποκλοπών τον έχει «ξενίσει το γεγονός ότι τόσο οι ειδήμονες όσο και η κοινή γνώμη έχουν εκδηλώσει την απορία τους αλλά και τη δυσφορία τους για το πώς είναι δυνατόν να διαπράττονται τόσο χονδροειδείς παραβιάσεις θεμελιωδών ατομικών δικαιωμάτων (όπως το απαραβίαστο των επικοινωνιών), που συνιστούν και βαρύτατα ποινικά αδικήματα, και εντούτοις ο κ. Ντογιάκος να ζητεί τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης μόνο για τη διαρροή απόρρητων πληροφοριών σχετικών με τις επίμαχες παρακολουθήσεις».

Παράλληλα ο Κώστας Τζαβάρας αιχμηρά απάντησε και για τη στάση του πρωθυπουργού ότι δεν ήξερε για το χάος των σιδηροδρόμων όπως δεν ήξερε και για τις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ.

«Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω τι ακριβώς εγνώριζε ή τι αγνοούσε ο πρωθυπουργός. Όμως μου προκαλεί κατάπληξη το γεγονός ότι δεν είχε ενημερωθεί αρμοδίως και εγκαίρως ο πρωθυπουργός της χώρας για μια σειρά προβλήματα που αφορούν την καθυστέρηση στην υλοποίηση της υπ’ αριθμ. 717 σύμβασης, στα ελλείμματα ασφάλειας στον χώρο των σιδηροδρόμων, στις επανειλημμένες διαμαρτυρίες, καταγγελίες και προειδοποιήσεις των συνδικαλιστικών οργανώσεων για επικείμενο τραγικό δυστύχημα» σημείωσε για το δυστύχημα των Τεμπών» σημείωσε.

«Υπό τα δεδομένα αυτά, κανένας από αυτούς που είχαν είτε την υπηρεσιακή είτε την πολιτική αρμοδιότητα και κατ’ επέκταση την ιδιαίτερη ηθική και νομική υποχρέωση προστασίας της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας (δηλαδή της ασφάλειας) των πολιτών στον τομέα των σιδηροδρομικών συγκοινωνιών δεν δικαιούται να ισχυρίζεται ότι δεν γνώριζε» είπε με έμφαση ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

«Είναι θέμα πολιτικής ευθύνης, δηλαδή, το αν υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες που εκλήθη ο πρωθυπουργός να ασκήσει την πολιτική του αρμοδιότητα ανταποκρίθηκε με τον καλύτερο τρόπο στις ανάγκες και τις προσδοκίες της κοινωνίας. Αυτό όμως είναι ένα ζήτημα που πιστεύω ότι θα κριθεί από τον ίδιο τον λαό στις προσεχείς εκλογές. Η δημοκρατική λογοδοσία σε οριστική και τελειωτική φάση υλοποιείται μέσω των βουλευτικών εκλογών» κατέληξε ο Κώστας Τζαβάρας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL