Σύγχυση φαίνεται να επικρατεί εντός της Νέας Δημοκρατίας στην Εξεταστική Επιτροπή για το σκάνδαλο των υποκλοπών σχετικά με την επίκληση του απορρήτου από τους μάρτυρες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της Επιτροπής Γιάννης Κεφαλογιάννης αποδέχεται ότι η Εξεταστική δύναται να ελέγξει τους μάρτυρες για ψευδή κατάθεση με βάση άρθρα του Ποινικού Κώδικα 224 και 225. Σημειώνεται ότι η ψευδής κατάθεση αφορά όσους σε απόρρητη διαδικασία επικαλεστούν το απόρρητο για να μην καταθέσουν.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο πρόεδρος της Εξεταστικής φέρεται να είπε, απαντώντας σε ερωτήσεις του Γιάννη Ραγκούση ότι η Επιτροπή έχει όλες τις αρμοδιότητες που προβλέπονται από τον κανονισμό και τον Ποινικό Κώδικα. Ωστόσο, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο βουλευτής της ΝΔ Σταύρος Κελέτσης είπε πως η Επιτροπή οφείλει να αποδέχεται την επίκληση του απορρήτου από τους μάρτυρες.
