Μία παρέμβαση όλο νόημα στην επιστολή του Μόνιμου του Αντιπροσώπου της Ελλάδας στις Βρυξέλλες έκανε η Ολλανδή ευρωβουλευτής του Renew Europe (Democraten 66) Σόφι ιν'τ Βελντ.
Όπως γράφει σε ανάρτησή της στο Twitter, απευθυνόμενη στον Κύριο Βραϊλα, «Μία μικρή διόρθωση. Το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων είναι αρμοδιότητα της Ευρωπαϊκής ‘Ένωσης. Για αυτό και το ερευνά το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο και το PEGA της Ευρωβουλής. Καθώς παραβιάζεται η ευρωπαϊκή νομοθεσία, ενώ στο στόχαστρό των παρακολουθήσεων βρίσκονται ευρωβουλευτές και ευρωπαίοι αξιωματούχοι. Οι κυβερνήσεις είναι μέρος του Συμβουλίου της Ευρώπης».
Slight correction to @vrailas: the spyware scandal is very much European competence. That is why @Europarl_EN @EP_PegaInquiry is investigating. Apart from violating EU laws, ao #GDPR, MEPs and @EU_Commission officials were targeted. And natl gvts are part of the Council. https://t.co/xYhy0CTsl8
— Sophie in 't Veld (@SophieintVeld) August 24, 2022
Η παρέμβασή της έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς η Σόφι ιν'τ Βελντ εδώ και χρόνια πρωτοστατεί σε θέματα ιδιωτικότητας και προσωπικών δεδομένων, ενώ είναι εισηγήτρια της επιτροπής PEGA της Ευρωβουλής για τα λογισμικά κατασκοπίας.
