Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε στεφάνι αποτίοντας φόρο τιμής στους ήρωες του αντιδικτατορικού αγώνα σε εκδήλωση μνήμης που πραγματοποιήθηκε στο ΕΑΤ-ΕΣΑ ανήμερα της μαύρης επετείου της 21ης Απριλίου 1967.
Μπορεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να είχε δηλώσει το περιβόητο «τι τον νοιάζει τον 17χρονο τι έγινε με τη δολοφονία Λαμπράκη» και εύκολα να προχωρά σε ανιστόρητες εξισώσεις, χούντα με λαϊκισμό, η Νεολαία όμως στέκεται με σεβασμό απέναντι στην ιστορική μνήμη.
«Η σημερινή θλιβερή επέτειος μας δίνει την ευκαιρία να θυμηθούμε τα γεγονότα που σημάδεψαν τη συλλογική μας μνήμη» υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενη στα «επτά φρικτά χρόνια για όσους 'δεν κοιτούσαν τη δουλειά τους', γι' αυτούς που δεν 'κοιμόνταν με τα παράθυρα ανοιχτά', αλλά σε κάποιο κρύο πάτωμα, πίσω από κάγκελα, ημιθανείς από τα χέρια των βασανιστών τους. Η ιστορική μνήμη είναι όχημα αποφυγής της φρίκης του παρελθόντος, αλλά και υπενθύμιση της διαχρονικής μας ευθύνης" συνεχίζει η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ καταλήγοντας:
«Αυτοί που δεν 'περπάτησαν' ποτέ στους δρόμους που τάχα έφτιαξε η δικτατορία, αλλά χάραξαν τον δικό τους ελεύθερο και συνάμα δύσβατο δρόμο, αυτοί που δεν εγκατέλειψαν ποτέ τον αγώνα, αυτοί που εξορίστηκαν, βασανίστηκαν και δολοφονήθηκαν, αυτοί που δεν βγήκαν ποτέ από τα κελιά, αυτοί που ανέβηκαν στην ταράτσα της Νομικής, αυτοί που κλείστηκαν στο Πολυτεχνείο, είναι οι δικοί μας ήρωες. Θα τους τιμάμε πάντα και οι αγώνες μας θα τιμούν τη μνήμη τους».