Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.2°C21.3°C
2 BF 74%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
15.9°C20.5°C
1 BF 79%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
18.7°C21.0°C
3 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.5°C18.8°C
1 BF 94%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.9°C15.1°C
0 BF 100%
Μια ανθοδέσμη για τον Βαγγέλη Μαρινάκη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μια ανθοδέσμη για τον Βαγγέλη Μαρινάκη

Βαγγέλης Μαρινάκης
(INTIME NEWS / ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ)

Γιατί με το ντελίβερι που επιβάλλει στα Νέα του, τα Σούνια, τα μαμούνια, και τα μαντζούνια, προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες όχι μόνο στον ίδιο τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στον κόσμο του κόμματος, και τον ψυλλιασμένο κόσμο γενικώς. Ακουσίως, ηλιθίως, λόγω τοξικής εμπάθειας και ταξικής ευπάθειας, αλλά πάντως προσφέρει. Το σημερινό μάλιστα, που διαπιστώνει ότι ο Τσίπρας είναι σε μαύρη τρύπα και τροχιά αμφισβήτησης μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, είναι μοναδική προσφορά, ίσως λόγω χειμερινών εκπτώσεων. Μαύρη τρύπα, μαύρη Παρασκευή, μαύρα κοράκια με νύχια γαμψά, κλπ.  

Πρώτον, διότι αποκαλύπτει ότι το μπλακ μπλοκ εντός, πέριξ, και πάνω από το κονσόρτσιουμ Μαξίμου-ΔΟΜ, είδε ως μαύρο μαντάτο -πολλή μαυρίλα..- την πρόταση Τσίπρα να εκλέγονται από τα μέλη του κόμματος ο πρόεδρος και η Κεντρική Επιτροπή του. Το γιατί μαύρισαν, τσιτώθηκαν, κι έπιασαν να ανοίγουν τρύπες, επαφίεται στην κρίση του καθενός. Με τα χέρια τους πάντως ακόμα κόκκινα από τα ενθουσιώδη χειροκροτήματα για την «ανοιχτή διαδικασία» του ΚΙΝΑΛ, στην οποία μπορούσε με τρία ευρώ να συμμετάσχει ο καθένας, μας καλούν να κρατάμε ομπρέλα για τις προτάσεις Τσίπρα, μη βρέξει και μη στάξει η δημοκρατία στο ΣΥΡΙΖΑ. Αν ψηφίζουν τα μέλη του, αν δηλαδή το εκλογικό σώμα είναι σαφές, διακριτό, συριζαίον, και δεν διαβάζει Νέα. Κακώς για το τελευταίο.

Δεύτερον, γιατί όσοι και όσες είχαν κάποιου είδους προβληματισμούς υποβοηθούνται να κατανοήσουν δια της μονότονης Μαρινωδίας, ότι η γραμμή του μεγάλου μάγιστρου των ΜΜΕ, που ξεκίνησε από την εποχή που αποκαλούσε τον Τσίπρα χούντα, όχι μόνο δεν έχει υποστεί κάποιου είδους ανεπιθύμητες πολιτιστικές αλλοιώσεις, αλλά παραμένει στην ίδια ανθρωποφάγα εμμονή. Το Σύστημα, αφού πίσω από τον Μαρινάκη στοιχίζονται όλα τα επιτελεία της λίστας Πέτσα, του ταμείου ανάκαμψης, και των ευπόρων κολλιτσίδων, δεν κρύβεται. Θέλει τον Τσίπρα σε μαύρη τρύπα. Να την κλείσουν, να κάτσει κι από πάνω με το εκδοτικό του βάρος ο Μαρινάκης, να τελειώνει. Πώς αλλιώς θα κρατήσει τον Μητσοτάκη, με Αχέροντα 22.000 νεκρών, κύμα ακρίβειας, και ρεύμα φθοράς, στεγνό σε άσπρη πέτρα ξέξασπρη;

Και τρίτον, επειδή μας προορίζουν όλους, και όχι μόνο τον Τσίπρα, για τη μαύρη τρύπα τους, δυσφημίζουν διά της διαφημίσεως τις διαφορετικές απόψεις μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ. Όταν όλα τα πυρά τους στρέφονται στον Τσίπρα, ενώ επιφυλάσσουν στοργή και συγκατάβαση σε όσους δεν συμφωνούν με τον Τσίπρα, τότε είναι φανερό τι τρέχει. Και ίσως θα έπρεπε οι τελευταίοι να στείλουν επιστολή διαμαρτυρίας στον Μαρινάκη. Να πάρεις την αγάπη σου και να την κάνεις σκόνη…Γιατί οι αριστεροί είναι στριμμένα όντα και παίρνουν με κάτι τέτοια ανάποδες. Και δεν είναι και πρώτη φορά στην Αριστερά, που απόψεις και άνθρωποι χάνονται στη μετάφραση από τους μεταφραστές του καθεστώτος.

Τέλος, αντί για επιμύθιο, μια φιλική συμβουλή στον Βαγγέλη Μαρινάκη, αντιγραφή από τους Locomondo:

Σε βλέπω πάλι πας να πέσεις μες στην τρύπα,
πάλι θα πας να ξαναπέσεις μες στην τρύπα,
πάλι θα πας να καταλήξεις μες στην τρύπα
και μη γυρίσεις να μου πεις πως δε στο είπα.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL