Live τώρα    
Ακρίτας Καϊδατζής / Γιατί η Σακελλαροπούλου θα παραβιάσει το Σύνταγμα αν διορίσει υπουργό τον Στυλιανίδη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ακρίτας Καϊδατζής / Γιατί η Σακελλαροπούλου θα παραβιάσει το Σύνταγμα αν διορίσει υπουργό τον Στυλιανίδη

Σακελλαροπούλου πτδ
(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/ EUROKINISSI)

Σε μία καίρια παρατήρηση αναφορικά με την υπουργοποίηση Χρήστου Στυλιανίδη προχώρησε ο διδάκτωρ Συνταγματικού Δικαίου και δικηγόρος Θεσσαλονίκης Ακρίτας Καϊδατζής.

Πιο συγκεκριμένα, σε ανάρτησή του ο επίκουρος καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου επισημαίνει ότι ο πρωθυπουργός προτείνει του υπουργούς αλλά η Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι που έχει τυπικά και σύμφωνα με το Σύνταγμα την αρμοδιότητα.

Ο ίδιος εξηγεί πως αν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας διορίσει υπουργό πρόσωπο που πολιτογραφήθηκε Έλληνας επί τούτου, δηλαδή με αποκλειστικό σκοπό να γίνει υπουργός, τότε παραβιάζεται το άρθρο 81 του Συντάγματος.

Ειδικότερα ο Ακρίτας Καϊδατζής αναφέρει στο twitter «Τους υπουργούς τους προτείνει ο πρωθυπουργός, αλλά τους διορίζει η ΠτΔ, που τυπικά έχει την αποκλειστική αρμοδιότητα.

Αν η ΠτΔ διορίσει υπουργό πρόσωπο που πολιτογραφήθηκε Έλληνας επί τούτου, δηλαδή με αποκλειστικό σκοπό να γίνει υπουργός, παραβιάζει το άρθρο 81 του Συντάγματος».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0