Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
16.1°C19.4°C
1 BF 67%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.3°C21.1°C
2 BF 56%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
9.4°C17.0°C
2 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
15.6°C17.8°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.0°C18.3°C
1 BF 72%
Ένοχα μυστικά και μεγάλα ψέματα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ένοχα μυστικά και μεγάλα ψέματα

ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

Εκτέθηκε η κυβέρνηση την προηγούμενη εβδομάδα με τις αποκαλύψεις από τα πρακτικά της επιτροπής που απέδειξαν ότι χρησιμοποιεί τους ειδικούς ως πολιτικό εργαλείο. Και είπε να μην την ξαναβρεί τέτοιο κακό.

Κι επειδή στην επικοινωνία, αλλά και τη συγκάλυψη, έχουν γράψει Ιστορία, έφεραν νύχτα την τροπολογία για το ακαταδιώκτο -φίμωτρο ήθελαν να πουν- των ειδικών.

Ούτε ως μάρτυρες δεν μπορούν να καταθέσουν κι έτσι όλα τακτοποιήθηκαν. Και η εισαγγελική έρευνα στη Θεσσαλονίκη για το δεύτερο κύμα της πανδημίας. Ναι, αλλά...

«Και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε ψηφίσει ακαταδίωκτα» λένε για το ΤΧΣ. Και νομίζουν ότι οι ευθύνες τους παραγράφονται ως διά μαγείας. Αποκρύπτουν ότι ήταν μνημονιακή υποχρέωση.

«Οι άνθρωποι της επιτροπής δεν ασκούν διοίκηση» είπε η Αρ. Πελώνη μιλώντας σε χρυσόψαρα. Δεν είπε ότι η ασυλία αφορά και τις τρεις επιτροπές. Οι δύο περιλαμβάνουν και πολιτικά στελέχη.

Ο  Άδ. Γεωργιάδης μοίρασε ιδέες κοινωνικού αυτοματισμού παρουσιάζοντας την κυβέρνηση απούσα και τους επιστήμονες υπαίτιους για το μακροχρόνιο λοκντάουν: «Ένας μαγαζάτορας θα μπορούσε κάνει μήνυση σε επιστήμονα για το λοκντάουν» (Οpen).

Ο Αθ. Εξαδάκτυλος δήλωσε ότι αποποιείται της ασυλίας μέχρι αυτή να ισχύσει για όλο το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό. Αμ δε... Ο Β. Κοντοζαμάνης το είπε ξεκάθαρα: άλλο οι γιατροί της επιτροπής κι άλλο οι υπόλοιποι των νοσοκομείων.

Αυτούς τους διώκουν άλλωστε κυβερνητικά στελέχη, διοικητές νοσοκομείων όποτε τολμούν να περιγράψουν τις πραγματικές συνθήκες που επικρατούν.

Ωραίο το αστείο με τα υποχρεωτικά self tests που υποτίθεται ότι θα ήταν δωρεάν για όλους. Μέχρι να γίνουν δωρεάν -τώρα που κατέπεσε ο δεύτερος διαγωνισμός-, αυτοαπασχολούμενοι, ιδιοκτήτες ταξί, καταστηματάρχες της εστίασης και όλοι οι υπόλοιποι πρέπει να τα πληρώνουν...

«Ο τουρίστας δεν είναι απλός τουρίστας. Είναι αυτός που φέρνει χρήματα στη χώρα, άρα πάντοτε θα κάνουμε κάποια θυσία» είπε η Σ. Βούλτεψη (High TV). Για να μην παίρνουν τα μυαλά σας αέρα ότι μπορεί να είστε ίσοι κι όμοιοι με τους ξένους. Θυσία γίναμε και πέρσι, που άνοιξαν τον τουρισμό χωρίς αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα.

Νέκταρ παρουσιάζει το κώνειο ο Superχατζηδάκης (Open) και μιλά για ψηφιακή κάρτα και τους ελέγχους του ΣΕΠΕ. Μόνο που αυτό το τελευταίο ήδη το έχει διαλύσει η Ν.Δ. Ας απαντήσει στο απλό.  Όταν ο εργοδότης πει «πάρε ρεπό», ποιος εργαζόμενος θα ζητήσει υπερωρίες; Και δεν θα απολυθεί;

«Το δημόσιο χρέος αυξήθηκε κατά 25 ποσοστιαίες μονάδες. Είναι σε ευρωπαϊκό ρεκόρ 205,6% του ΑΕΠ. Ο λογαριασμός μπροστά μας» γράφει στο Τwitter ο Γ. Κύρτσος. Ο Θ. Σκυλακάκης πάνω από τρεις φορές είπε ότι θα ρωτήσει τους «θεσμούς» για να απαντήσει στον ΑΝΤ1 για προεκλογικές εξαγγελίες της κυβέρνησης (ΕΝΦΙΑ, μείωση προκαταβολής φόρου κ.λπ.)...

Μας το λένε γλυκά πάντως…

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL