Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.5°C25.1°C
1 BF 60%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
21.9°C24.9°C
1 BF 72%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
24 °C
21.0°C24.9°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.8°C25.4°C
4 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
19.5°C21.9°C
0 BF 73%
ΙΤΥΕ Διόφαντος / Έκθετη η Κεραμέως, παραιτήθηκε σύσσωμο το ΔΣ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΙΤΥΕ Διόφαντος / Έκθετη η Κεραμέως, παραιτήθηκε σύσσωμο το ΔΣ

Η Νίκη Κεραμέως στη Βουλή
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Σε δεινή θέση βρίσκεται η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως καθώς μετά την ηχηρή παραίτηση του προέδρου του Ινστιτούτου Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων (ΙΤΥΕ) – Διόφαντος, σειρά πήρε το διοικητικό συμβούλιο το οποίο παραιτήθηκε σύσσωμο.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, επιβεβαιώνεται πλήρως και το σχετικό δημοσίευμα του avgi.gr, καθώς τα σχολικά βιβλία της επόμενης χρονιάς είναι στον «αέρα». Υπενθυμίζεται ότι το ΙΤΥΕ – Διόφαντος οργανώνει, συντονίζει και υλοποιεί τη διαδικασία παραγωγής και διανομής των διδακτικών βιβλίων σε όλα τα δημόσια σχολεία της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας, καθώς και σε ελληνικά σχολεία του εξωτερικού.

Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου έστειλαν το παρακάτω κοινό κείμενο στη Νίκη Κεραμέως:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αξιότιμη Κα Υπουργέ,

Σε συνέχεια της υποβολής παραίτησης του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του ΙΤΥΕ-Διόφαντος και συμμεριζόμενος τους λόγους παραίτησης που αναφέρονται στην επιστολή του, σας υποβάλλω την παραίτηση μου από μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΙΤΥΕ-Διόφαντος.

Τα παραιτηθέντα μέλη του ΔΣ είναι:

Εμμανουήλ Βαρβαρίγος, Καθηγητής ,ΕΜΠ

Χαράλαμπος Ζαγούρας,Ομότιμος Καθηγητής ,Πανεπιστήμιο Πατρών

Θεόδωρος Καρούνος,Διευθυντής ψηφιακής διακυβέρνησης,ΕΔΥΤΕ

Μιχαήλ Παρασκευάς,Αναπλ.Καθηγητής,Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Κωνσταντίνος Ραβάνης,Καθηγητής,Πανεπιστήμιο Πατρών

Νίκος Τζιμόπουλος,Εκπαιδευτικός  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Στον «αέρα» σχολικά βιβλία τηλεκπαίδευση, myschool

Στο μεταξύ, όπως μεταδίδει το alfavita.gr, επτά προϊστάμενοι των διευθύνσεων του ΙΤΥΕ-Διόφαντος «κρούουν» τον κώδωνα για τους κινδύνου που εμπεριέχει η όλη κατάσταση αναφορικά με τα θέματα που χειρίζεται ο οργανισμός.

Ακολουθεί η επιστολή:

Αξιότιμη κυρία Υπουργέ,

Την Παρασκευή 5/3/2021 ενημερωθήκαμε για την από 1/3/2021 παραίτηση του Προέδρου του ΙΤΥΕ- ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ καθηγητή Χρήστου Κακλαμάνη. Η είδηση έχει προκαλέσει ήδη έντονη ανησυχία στα στελέχη και τους εργαζομένους του Οργανισμού. Την Δευτέρα 8/3/2021 ακολούθησε, όπως ενημερωθήκαμε, και η παραίτηση των μελών του ΔΣ.

Ως Προϊστάμενοι των Διευθύνσεων που έχουμε την ευθύνη της εύρυθμης καθημερινής λειτουργίας του Οργανισμού, θεωρούμε υποχρέωσή μας να σας ενημερώσουμε, ότι χωρίς Διοίκηση και νόμιμη εκπροσώπηση, έστω και για μικρό χρονικό διάστημα, ο οργανισμός θα αντιμετωπίσει άμεσα σημαντικά προβλήματα, που θα θέσουν σε κίνδυνο την επιχειρησιακή του λειτουργία με αρνητικές συνέπειες για πολλούς τομείς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (παραγωγή και διανομή σχολικών βιβλίων, υποστήριξη τηλεκπαίδευσης, MySchool, Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, μισθοδοσία εκπαιδευτικών κ.ά.).

Αν και επιχειρησιακά ο προγραμματισμός και η υλοποίηση των λειτουργιών του Οργανισμού έχει σχεδιαστεί άρτια προκειμένου να ανταποκριθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε μια κρίσιμη και δύσκολη χρονική στιγμή λόγω της πανδημίας, η αδυναμία λήψης των αναγκαίων αποφάσεων και η έλλειψη νόμιμης εκπροσώπησής του, θα παραλύσει άμεσα την πρόοδο των έργων, την υλοποίηση του προϋπολογισμού, την έγκριση και υπογραφή συμβάσεων με το απαραίτητο προσωπικό για τη λειτουργία και υποστήριξη των παραπάνω υποδομών και άλλων έργων που εκτελεί το ΙΤΥΕ, πληρωμών των αναδόχων/προμηθευτών, πληρωμών του προσωπικού και των αναδόχων/προμηθευτών  των έργων και της βιβλιοπαραγωγής, διεκδίκηση νέων ανταγωνιστικών ερευνητικών έργων της Ε.Ε. κλπ.

Γνωρίζετε πως όλες οι Διευθύνσεις του ΙΤΥΕ – ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ σε συνεργασία με την διοίκηση, ανταποκρίθηκαν μέχρι σήμερα με τον καλύτερο τρόπο και έλαβαν πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκάλεσαν οι νέες απαιτήσεις που τέθηκαν για την υποστήριξη της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Ελλείψει αρμοδίων οργάνων με αρμοδιότητα λήψης αποφάσεων και εξουσία εκπροσώπησης, τίθεται πλέον εκ των πραγμάτων ανυπέρβλητο όριο στις προσπάθειες αυτές.

Επιπρόσθετα, το γεγονός της πολύμηνης καθυστέρησης έγκρισης του Εσωτερικού Κανονισμού Οργάνωσης και Λειτουργίας (ΚΕΟΛ), επιτείνει, σε συνέχεια των ανωτέρω παραιτήσεων, το κλίμα έντονης ανησυχίας για το μέλλον του ΙΤΥΕ μεταξύ των στελεχών και του προσωπικού ενός Οργανισμού που αποτελεί για περισσότερο από τρεις δεκαετίες τον πλέον αποτελεσματικό τεχνολογικό πυλώνα στήριξης εκπαιδευτικών δράσεων της δημόσιας εκπαίδευσης. Είμαστε στη διάθεσή σας να σας ενημερώσουμε διεξοδικά για τα επιμέρους προβλήματα και να ανταλλάξουμε απόψεις για την αντιμετώπισή τους.

Με τιμή

Οι Προϊστάμενοι των Διευθύνσεων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL