Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.8°C20.6°C
2 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.3°C19.3°C
3 BF 59%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
16.0°C20.9°C
2 BF 58%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
15.8°C19.9°C
4 BF 70%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.5°C20.0°C
0 BF 40%
Νέα Δημοκρατία / Fake news ακόμα και για την αγωγή Τσίπρα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Νέα Δημοκρατία / Fake news ακόμα και για την αγωγή Τσίπρα

LOGO ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Ως συνήγορος υπεράσπισης των δημοσιογράφων Γιώργου Παπαχρήστου και Γιάννη Κουρτάκη εμφανίστηκε με ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία αλλά όχι με επιτυχία. 

Το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη υποστηρίζει ότι η προσφυγή του Αλέξη Τσίπρα και η απαίτηση για αποζημίωση 1 εκατομμυρίου ευρώ από τον καθένα έγινε «για δημοσιεύματα που αφορούν την ενοικίαση της βίλας στο Σούνιο έναντι 500 ευρώ το μήνα».

Μόνο που τα δημοσιεύματα δεν έγραφαν αυτό αλλά ότι «ο Αλέξης Τσίπρας αγόρασε “βίλα”, όπου μετακόμισε και κατοικεί και ότι η ανακαίνιση της κόστισε 1.000.000€».

Μάλιστα στην ανακοίνωση υποστηρίζεται ότι «Η συγκεκριμένη ενέργεια του κ. Τσίπρα, δεν παραπέμπει σε επανόρθωση αλλά σε οικονομική εξόντωση των δημοσιογράφων και λειτουργεί ως εκφοβισμός προς εκείνους που ασκούν κριτική».

Μόνο που τα ψεύδη και οι συκοφαντίες, η κατασκευή «αποκαλύψεων»  δεν είναι πολιτική κριτική αλλά λάσπη στον ανεμιστήρα

Από την ανακοίνωση αναδύεται, πάντως, η αίσθηση ότι η Νέα Δημοκρατία έχει κατανοήσει ότι πρόκειται για αμιγώς συκοφαντικά δημοσιεύματα κατά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης γι’ αυτό το λόγο, μάλλον, μιλά για «οικονομική εξόντωση».

Η Νέα Δημοκρατία παίρνοντας γραμμή από τον Γιάννη Κουρτάκη επιτέθηκε και κατά ενός εκ των δυο δικηγόρων του Αλέξη Τσίπρα, του Γιάννη Μαντζουράνη.

Να σημειωθεί ότι ο Αλέξης Τσίπρας το ποσό της αποζημίωσης που θα του επιδικαστεί θα το δώσει στον ΕΔΟΕΑΠ, το ταμείο ιατροφαρμακευτικής περίθλψης των δημοσιογράφων.

ΣΥΡΙΖΑ: Στα γραφεία της ΝΔ σχεδιάστηκε και ενορχηστρώθηκε η φθηνή και κίτρινη απόπειρα αντιπερισπασμού

«Δεν προξενεί εντύπωση ότι η ΝΔ έσπευσε να λειτουργήσει ως συνήγορος υπεράσπισης των συκοφαντών του κ. Τσίπρα, που επί δύο μήνες τώρα αρνούνται να αποκαταστήσουν την αλήθεια» σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας πως «ήταν άλλωστε σε όλους γνωστό ότι στα γραφεία της σχεδιάστηκε και ενορχηστρώθηκε αυτή η φθηνή και κίτρινη απόπειρα αντιπερισπασμού με τη δήθεν βίλα εκατομμυρίων του Αρχηγού της Αντιπολίτευσης».

Ο ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε δε επισημαίνοντας:

«Ωστόσο μιας και μιλούν για εξοντωτικές αξιώσεις, θα ήμασταν περίεργοι να μας απαντήσουν: Πόσο κοστολογείτε, κύριοι της ΝΔ, τη συκοφαντία; Την κοστολογείτε φθηνότερα; Το λιβάνισμα στην κυβερνητική πολιτική πόσο πάει; Οι κατά παραγγελία απολύσεις δημοσιογράφων όταν τολμούν να ασκήσουν κριτική στην κυβέρνηση, πόσο κοστίζουν; Δεν μπορεί, η ΝΔ θα έχει κάποιο τιμοκατάλογο. Η λίστα Πέτσα άλλωστε, δε θα φτιάχτηκε στα τυφλά. Ας μας πει, τουλάχιστον να γνωρίζουμε τις τιμές».

Κατέληξε δε λέγοντας: «ο Αλέξης Τσίπρας, έχει δηλώσει από την πρώτη στιγμή ότι τα πόσα που διεκδικεί θα κατατεθούν προς ενίσχυση του ΕΔΟΕΑΠ, ασφαλιστικού φορέα των δημοσιογράφων».

ΝΔ: Ο ΣΥΡΙΖΑ επιδίδεται σε πολεμο λάσπης

«Ο ΣΥΡΙΖΑ, αντί να απαντήσει επί της ουσίας για τις πρωτοφανείς εξοντωτικές αξιώσεις κατά δημοσιογράφων, επιδίδεται στον γνωστό σε αυτόν πόλεμο λάσπης», απαντά η ΝΔ στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και προσθέτει:

«Η στάση του άλλωστε απέναντι στα ΜΜΕ και τους δημοσιογράφους είναι πολύ πρόσφατη για να ξεχαστεί. Και να ήθελε να την ξεχάσει κάποιος την υπενθυμίζει ο συνήγορος του κ. Τσίπρα, που κατά σύμπτωση είναι ο ίδιος ο νομικός σύμβουλος του Δημοσίου για την εφαρμογή του νόμου Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες στον περιβόητο διαγωνισμό των βοσκοτοπιών. Όσο για τη δήθεν βίλα του κ. Τσίπρα που αναφέρουν στην ανακοίνωση, θα ήταν καλύτερα να μιλήσουν για δήθεν ενοίκιο…».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL