Δεν έχουν τέλος οι εσωκομματικοί κραδασμοί στη Ν.Δ. από την υπόθεση Γεωργίου, καθώς η απόφαση του Κυρ. Μητσοτάκη να επιβάλει “σιωπή” στη Ν.Δ. προκαλεί εντάσεις, αλλά και διαφοροποιήσεις στελεχών. Μάλιστα, χθες, ο αντιπρόεδρος της Βουλής Ν. Κακλαμάνης καταλόγισε λαθεμένη στάση στην ηγεσία της Ν.Δ., καλώντας τον Κυρ. Μητσοτάκη να υπερασπιστεί την “καραμανλική” κληρονομιά του κόμματος.
Η υπόθεση με την άσκηση ποινικής δίωξης στον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρ. Γεωργίου, προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες για τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος τον Οκτώβριο του 2009, αντιμετωπίζεται από τους “καραμανλικούς” ως δικαίωση του πρώην πρωθυπουργού. Ωστόσο, ο Κυρ. Μητσοτάκης δεν έχει προβεί, εδώ και πέντε 24ωρα, σε κάποια επίσημη δήλωση, με αποτέλεσμα αρκετοί “καραμανλικοί” να δηλώνουν “εξοργισμένοι” από τη στάση τού αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
“Ήταν λάθος ότι δεν βγήκε ανακοίνωση”
Ο Ν. Κακλαμάνης, ο οποίος ουδέποτε έκρυψε τα “καραμανλικά” πολιτικά ανακλαστικά του, ήταν από τους πρώτους που “έσπασαν” τη “γραμμή” σιωπής της ηγεσίας της Ν.Δ., ζητώντας να ενεργοποιηθεί εκ νέου το αίτημα για σύσταση “της μίας και μόνης Εξεταστικής Επιτροπής” σχετικά με το πώς μπήκε η χώρα στο πρώτο Μνημόνιο. Ωστόσο, έπειτα από τρεις ημέρες κατά τις οποίες η Συγγρού δεν αντέδρασε στο αίτημα Κακλαμάνη -και στην υπόθεση Γεωργίου συνολικά- ο αντιπρόεδρος της Βουλής επανήλθε. Μιλώντας χθες στον ρ/σ Real FM, ο Ν. Κακλαμάνης μίλησε ευθέως για λαθεμένη στάση εκ μέρους του κόμματός του. «Θεωρώ ότι ήταν λάθος που δεν βγήκε μια κεντρική ανακοίνωση για το θέμα από τη Ν.Δ. Ήταν λάθος από άποψη στρατηγικής, ήμουν απολύτως ξεκάθαρος. Να υπενθυμίσω ότι τον Φεβρουάριο του 2010 κατατέθηκε από το σύνολο της κοινοβουλευτικής ομάδας, με υπογραφές και του Αντ. Σαμαρά που ήταν τότε αρχηγός, και του Κ. Μητσοτάκη, και των υπολοίπων, αίτημα στη Βουλή για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής που θα ερευνήσει το διάστημα 2000-2010» τόνισε ο Ν. Κακλαμάνης, ενώ, απευθυνόμενος προς την ηγεσία του κόμματος, τόνισε: “Υπάρχει η κεντρική πολιτική γραμμή, καλό είναι να την υπενθυμίζουμε και να τη διεκδικούμε”.
Πέραν του Ν. Κακλαμάνη, ακόμη ένας “καραμανλικός” βουλευτής “έσπασε” την επίσημη σιωπή της αξιωματικής αντιπολίτευσης: “Ο κ. Γεωργίου έσκαψε τον λάκκο της Ν.Δ., αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να ρίξει μέσα σ' αυτόν τη χώρα” τόνισε στην ΕΡΑ, ενώ αναφέρθηκε σε “βαρύτατες ευθύνες”, που, όπως είπε, “πρέπει να αποδοθούν”.