«Η Ειδομένη δεν θα γίνει Καλαί. Είναι κρίμα να αμαυρωθεί η εικόνα του λαού μας από ανόητους και πρέπει να σκεφτούν τι έχει περάσει αυτός ο λαός, δεν είναι ανθρωποφάγοι οι πρόσφυγες, άνθρωποι είναι, που τους βρήκε η κακή μοίρα του πολέμου» επισήμανε ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής.
Μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του Mega και αναφερόμενος στα γεγονότα στην Βέροια, σημείωσε:
«Υπάρχουν κι εξαιρέσεις που αμαυρώνουν το νέο αξιακό σύστημα που γεννιέται από τα νέα παιδιά που συνδράμουν, παιδιά, που μέχρι πριν τα λέγαμε ‘'παιδιά'' της καφετέριας. Γεννιέται ένας νέος πολιτισμός, που δεν πρέπει να τον αγνοούμε. Υπάρχουν βέβαια και εκείνοι που θεωρούν εαυτούς μεγάλους πατριώτες και όλους τους άλλους ανθρωποφάγους.
Για το Νταχάου που είπα, εννοούσα για τις προσδοκίες αυτών των ανθρώπων, που σκοτώνονταν μπροστά στα κλειστά σύνορα της Ευρώπης, που νομίζει πως αν κλείσει τα σύνορά της, θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα της τρομοκρατίας. Η τρομοκρατία αντιμετωπίζεται με άλλους τρόπους. Όσον αφορά μερικούς κυρίους που δεν τους λέω ιερωμένους, αμαυρώνουν με τον χυδαιότερο τρόπο την προσφορά της Ορθοδοξίας και ζητώ δημόσια από τον Μητροπολίτη να τοποθετηθεί, τον οποίο και ξέρω. Η εκκλησία έχει δώσει τα πάντα για τους πρόσφυγες. Αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι του Χριστού. Έχω στείλει προσωπική επιστολή σε όλους τους μητροπολίτες για τα ασυνόδευτα παιδιά. Η εκκλησία συμπαρίσταται και έχει δείξει αγάπη».
Για τα ασυνόδευτα παιδιά ο Π. Κουρουμπλής τόνισε.
«Έχουν γίνει δύο συσκέψεις με όλες τις ΜΚΟ που εμπλέκονται, γιατί είναι ένα ευαίσθητο θέμα με πολλές σκοπιμότητες, από όργανα μέχρι ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς. Γι ΄ αυτό και έχει επιληφθεί το υπουργείο Πρόνοιας ώστε να ετοιμαστούν τα διάφορα δημόσια κέντρα, το Ίδρυμα Βαρδινογιάννη θα ετοιμάσει μία μονάδα σχετική, και η Εκκλησία έχει δείξει εξαιρετική διάθεση».
Για τις συντάξεις των αναπήρων σημείωσε:
«Δεν νομίζω να κοπούν οι συντάξεις των αναπήρων. Η μέριμνα που λαμβάνεται από την συνομοσπονδία αλλά το παρακολουθώ και εγώ, είναι ότι οι αναπηρικές συντάξεις δεν θα κοπούν. Θα έρθουν καλύτερες μέρες. Μερικές προνοιακές πολιτικές, πρέπει σιγά σιγά να επανέλθουν».
Σχετικά με το αφορολόγητο και την συμφωνία:
«Δεν μπορώ να κάνω την Κασσάνδρα όπως την κάνατε εσείς. Λέγατε πως θα κατέβει το αφορολόγητο από τα 9000 ευρώ στα 7000 και δεν έγινε. Ας καταλήξουμε στην συμφωνία, ας πάμε στην ρύθμιση του χρέους και έτσι θα αλλάξει το περιβάλλον στην Ελλάδα. Όποιον οικονομολόγο κι αν ρωτήσετε ανεξαρτήτως ιδεολογίας, θα σας πει το ίδιο. Δεν υπάρχει δίλημμα στις ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ. Η χώρα αυτή την στιγμή, έχει ανάγκη από πολιτική σταθερότητα. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο έγκλημα αυτή την στιγμή από το να χαθεί η πολιτική σταθερότητα. Και θα περίμενα από άλλες δυνάμεις αυτήν την στιγμή, δεν μιλάω για την Δεξιά αλλά για άλλες δημοκρατικές δυνάμεις, να στηρίξει την κυβέρνηση στο θέμα του ασφαλιστικού.
Δεν ξέρω πότε θα γίνει η συμφωνία. Δεν είμαι προφήτης. Πάντως γίνεται προσπάθεια να κλείσουμε την συμφωνία το ταχύτερο και τότε θα έρθει η Ανάσταση της οικονομίας».
Για την αύξηση του φόρου του ενοικίου στα περίπτερα των αναπήρων ο Π. Κουρουμπλής διαβεβαίωσε ότι θα δει το θέμα καθώς το παρακολουθεί.
Π. Κουρουμπλής: Η Ειδομένη δεν θα γίνει Καλαί