Την κατάργηση των διπλών και τριπλών συντάξεων βουλευτών και αιρετών με το νέο ασφαλιστικό προτείνει ο Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης με επίκαιρη ερώτησή του προς τον υπουργό Εργασίας.
Ειδικότερα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ρωτά:
α) Πόσες είναι οι διπλές και τριπλές συντάξεις που χορηγούνται σε βουλευτές, νομάρχες, δημάρχους κοινοτάρχες.
β) Αν προτίθεται η κυβέρνηση με σχετική ρύθμιση στον νέο ασφαλιστικό νόμο να θεσπίσει την υποχρέωση στους βουλευτές και τοπικούς άρχοντες να επιλέξουν άμεσα να λαμβάνουν μία σύνταξη, ή τη βουλευτική τους ή την επαγγελματική τους, και όχι και τις δύο.
Στην ερώτησή του ο Αλ. Τριανταφυλλίδης επισημαίνει ότι οι βουλευτές "από τις 12.11.2012 και μετά ορθώς δεν έχουν δικαίωμα βουλευτικής σύνταξης, αλλά αποκλειστικά από τον επαγγελματικό χώρο που προέρχονται". "Ωστόσο", υπογραμμίζει, "μείζον ζήτημα παραμένει το δικαίωμα παλαιότερων βουλευτών και τοπικών αρχόντων να λαμβάνουν δυο και τρεις συντάξεις παρά το γεγονός πως η ιδιότητα του βουλευτή από τη νομοθεσία πληρώνεται ως αποζημίωση και για όσο χρόνο διαρκεί η άσκηση του βουλευτικού λειτουργήματος. Αποτελεί πρόκληση και ταυτόχρονα εύλογη απαίτηση η πολιτεία να ζητήσει από τους προαναφερόμενους να επιλέξουν να λαμβάνουν μία σύνταξη, ή τη βουλευτική τους ή την επαγγελματική τους".