Την κατάθεση αγωγών για το συκοφαντικό δημοσίευμα σε βάρος του ίδιου και του Ν. Παππά προανήγγειλε χθες ο Χρ. Σπίρτζης διαμηνύοντας παράλληλα ότι η εφαρμογή του νόμου για τα κανάλια και τις συχνότητες θα προχωρήσει "όσο κι αν κάποιοι δεν το επιθυμούν και όποιες πιέσεις και αν ασκούν".
"Βεβαίως θα καταθέσουμε αγωγές", τόνισε ο υπουργός Υποδομών απαντώντας σε σχετική ερώτηση και διευκρίνισε πως "το αν θα καταθέσουμε μηνύσεις ή όχι θα μας το πουν οι δικηγόροι. Είναι άλλο το νομικό κομμάτι και άλλο το πολιτικό κομμάτι", υπογράμμισε προσθέτοντας ότι "δεν υπάρχει περίπτωση να απολογηθούμε σε κάποιους που έχουν λεηλατήσει για χρόνια τη χώρα και το τραπεζικό σύστημα και έχουν εισφέρει στο να φτάσουμε εδώ που φτάσαμε". Υπενθυμίζεται πως το θέμα αφορά την ανακύκλωση δημοσιεύματος του "Βήματος" και των "Νέων", βάσει των οποίων κατατέθηκαν ερωτήσεις από βουλευτές της Ν.Δ., με πρώτο τον Λ. Αυγενάκη, που εμφάνιζε τους Σπίρτζη και Παππά να έχουν στήσει γραφεία πελατειακής εξυπηρέτησης πολιτών έναντι αδράς αμοιβής!
Γιατί δεν ελέγχονταν τα δάνεια στα ΜΜΕ;
"Δεν έχει σχέση αυτό που γράφουνε με εμάς ούτε με τα πολιτικά μας γραφεία", τόνισε ο Χρ. Σπίρτζης παραπέμποντας στην προχθεσινή ανακοίνωση των δύο υπουργών. "Η στόχευση είναι άλλη", πρόσθεσε και εξήγησε πως "έχει να κάνει με την αδειοδότηση των καναλιών, έχει να κάνει με τους ελέγχους για τα δάνεια που δίνονταν. Δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω και δεν πρόκειται να κάνουμε και παρεμβάσεις στην ελληνική Δικαιοσύνη. Θα προχωρήσει η εφαρμογή του νόμου για τα κανάλια και για τις συχνότητες όσο κι αν κάποιοι δεν το επιθυμούν και όποιες πιέσεις και αν ασκούν", επανέλαβε. Ερωτηθείς μάλιστα τι εννοούν οι δυο υπουργοί όταν κάνουν λόγο για πίεση που τους ασκήθηκε για να προβούν σε παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη και κατά πόσο "μπορεί να παρέμβει ένας υπουργός στη Δικαιοσύνη", ο Χρ. Σπίρτζης ήταν σαφής: "Δεν το έχετε ξανακούσει αυτό;" είπε για να συμπληρώσει με νόημα: "Εγώ θα σας αντιστρέψω το ερώτημα. Γιατί δεν γινόταν μέχρι τώρα έλεγχος για τα δάνεια που δίνονταν στις εταιρείες των ΜΜΕ;".