Live τώρα    
Π. Λαφαζάνης: Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν είναι πάνω από το Σύνταγμα (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Π. Λαφαζάνης: Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν είναι πάνω από το Σύνταγμα (Video)

Με ευθείες βολές κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας παρέδωσε τη διερευνητική εντολή ο Παναγιώτης Λαφαζάνης. Ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας μάλιστα, προειδοποίησε σαφώς ότι θα αντιδράσει σθεναρά στις επιλογές αν τυχόν δεν γίνει σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών με φυσική – όπως τόνισε – παρουσία των προέδρων των κομμάτων.

https://www.youtube.com/embed/qLnTQBQX0kQ?rel=0&showinfo=0

"Ο ΠτΔ δεν είναι εντολοδόχος κανενός, ο ΠτΔ δεν διεκπεραιώνει αποφάσεις τρίτων, ο ΠτΔ έχει ένα και μόνο χρέος ανεξάρτητα ποιοι τον ψήφισαν να προασπίσει το γράμμα και το πνεύμα του Συντάγματος και κυρίως τη δυνατότητα του ελληνικού λαού να εκφράζεται και να ψηφίζει ελεύθερα και ενημερωμένα" δήλωσε εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου ο Π. Λαφαζάνης. "Γι' αυτό τόνισα ότι είναι πρόκληση να πάμε άρον άρον στις εκλογές. Δεν μπορεί οι εκλογές να γίνουν νωρίτερα από 27 Σεπτεμβρίου. Είναι ευθύνη του ΠτΔ να ανταποκριθεί σ' αυτή η πρόσκληση που του έκανα, η οποία είναι πρόσκληση και άλλων πολιτικών δυνάμεων" είπε. "Είναι ευθύνη του ΠτΔ αν δεν το πράξει" συνέχισε.

Ο Π. Λαφαζάνης τόνισε ότι πρέπει να συγκληθεί σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, με φυσική τους παρουσία. "Το Σύνταγμα δεν προβλέπει τηλεφωνικές συνομιλίες, τηλεφωνικές συνεννοήσεις ή τηλεφωνικές αποδοχές και αρνήσεις", ανέφερε σημειώνοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση οι κινήσεις που θα αναλάβει ο ΠτΔ δεν θα είναι υποβοηθητικές ούτε της δημοκρατίας ούτε της τήρησης του Συντάγματος. "Οι μεγαλύτερες αντιδημοκρατικές και αντισυνταγματικές εκτροπές έχουν γίνει στο όνομα της τήρησης του Συντάγματος και της δημοκρατίας" είπε και προειδοποίησε ότι θα αντιδράσει σθεναρά αν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν ανταποκριθεί στο αίτημά του.

Νωρίτερα, στο διάλογο που είχε με τον Πρ. Παυλόπουλο, ο Π. Λαφαζάνης δήλωσε ότι η εντολή αξιοποιήθηκε, ενώ τόνισε ξανά ότι δεν είναι οι αρχηγοί ούτε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πάνω από το Σύνταγμα. "Ουδείς πολιτειακός παράγων είναι πάνω από το Σύνταγμα, να είστε βέβαιος ότι θα τηρήσω στο ακέραιο τις διατάξεις του" απάντησε ο Πρ. Παυλόπουλος.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0