Του Νίκου Λιονάκη
Ο Τάκης Μπαλτάκος -το πάλαι ποτέ δεξί χέρι του Αντ. Σαμαρά επί συγκυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ- υποστήριξε κατηγορηματικά χτες ότι ο Σαμαράς έπρεπε να έχει παραιτηθεί μετά την ήττα τις εκλογές. Να προκηρύξει εσωτερική διαδικασία και να είναι εκ νέου υποψήφιος εφόσον το επιθυμεί.
Ο Τάκης Μπαλτάκος -υποστηρικτής του προέδρου της Ν.Δ. στις εσωκομματικές εκλογές με αντίπαλη την Ντ. Μπακογιάννη- εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι η βουλευτής θα είναι η επόμενη πρόεδρος του κόμματος. "Και προσωπικά δεν πιστεύω ότι θα έχει και αντίπαλο κιόλας" συμπλήρωσε, δικαιολογώντας έτσι ότι η Ντ. Μπακογιάννη έσπευσε να συναντήσει τον Αλ. Τσίπρα ως η επόμενη πρόεδρος. Για τον πρωθυπουργό επανέλαβε ότι κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι "ιδρώνει τη φανέλα" και πως όμως, επειδή "από εδώ και πέρα οι Γερμανοί δεν υποχωρούν", "θα πρέπει να κάνει και άλλες κινήσεις, πιο διπλωματικές", για να αποφευχθεί "μια πολύ μεγάλη ζημιά".
Στοιχειοθέτησε μάλιστα τη βεβαιότητά του για το πολιτικό μέλλον της Ντ. Μπακογιάννη αναφέροντας ότι, όπως είχε συμβεί με τον Αντ. Σαμαρά που επί κυβέρνησης Καραμανλή δεν είχε πάρει μεγάλο φορτίο, έτσι τώρα η Ντ. Μπακογιάννη δεν έχει πάρει κανένα φορτίο από την κυβέρνηση Σαμαρά.
Ο Τάκης Μπαλτάκος -που ήταν γ.γ. της κυβέρνησης Σαμαρά και έκανε επαφές με βουλευτές της Χρυσής Αυγής, ενώ ήταν εισηγητής των ανοιγμάτων της κυβέρνησης Σαμαρά προς τα άκρα δεξιά- ανέλυσε ότι παλιά ο κόσμος της Ν.Δ. εκφραζόταν δεξιόστροφα και έτσι η Ντ. Μπακογιάννη δεν είχε τη στήριξη μεγάλης μερίδας του κόμματος. "Τώρα κι αυτό έχει αλλάξει" είπε, "γι' αυτό κάνω αυτή την κρίση κι αυτή είναι όχι μόνο υπόθεση, αλλά και η προσωπική μου βεβαιότητα".
Τις παραπάνω δηλώσεις - εκτιμήσεις διατύπωσε σε συνέντευξή του στον πειραϊκό ρ/σ "Παραπολιτικά", στον οποίο είναι... φίλα προσκείμενος ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Β. Μαρινάκης, κουμπάρος της Ντ. Μπακογιάννη. Επιβεβαίωσε δε ότι θα ασχοληθεί με την ΚΑΕ του Παναθηναϊκού.
Ο Τ. Μπαλτάκος, όταν ερωτήθηκε αν θα παραμείνει στην πολιτική ή θα ασχοληθεί με τον αθλητισμό, απάντησε: "Θα ασχοληθώ με τον Παναθηναϊκό, αυτό είναι η αλήθεια, αλλά δεν είναι ασύμβατο το ένα με το άλλο, κάθε άλλο μάλιστα".
Όντως, καθόλου ασύμβατα.