Live τώρα    
Συμφωνία πάση θυσία θέλει ο Αντ. Σαμαράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Συμφωνία πάση θυσία θέλει ο Αντ. Σαμαράς

Συμφωνία πάση θυσία θυσία με τους εταίρους ζήτησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, λίγο μετά το γεύμα εργασίας που είχε με τον πρόεδρο της Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, στην έδρα της Επιτροπής στις Βρυξέλλες.

«Ο χρόνος στενεύει πολύ επικίνδυνα» και κάθε μέρα που περνάει είναι επιζήμια για την ελληνική οικονομία, αλλά και για την ψυχολογία των πολιτών και της αγοράς», πρόσθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο οποίος ανέφερε ότι κριτήριο της κάθε κίνησής του είναι να διασφαλίσει την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρώπη και το ευρώ.

Εξερχόμενος από το κτίριο της Επιτροπής, ο Α. Σαμαράς δήλωσε επίσης σε ομάδα Ελλήνων δημοσιογράφων ότι «πρέπει να σταματήσει η πορεία προς την ύφεση της οικονομίας» ενώ εξέφρασε την ελπίδα του ότι σύντομα θα επέλθει συμφωνία.

Εξάλλου, όσον αφορά τα 1,9 δις ευρώ σε SMPs (κέρδη των κεντρικών τραπεζών της ευρωζώνης από τα ελληνικά ομόλογα), ο Α. Σαμαράς τόνισε ότι ανήκουν στην Ελλάδα και δικαιωματικά πρέπει να της επιστραφούν.

Ο Α. Σαμαράς βρίσκεται στις Βρυξέλλες με αφορμή την εκδήλωση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) που πραγματοποιείται σήμερα στο ινστιτούτο Βίλφριντ Μάρτενς στην πόλη Λουβέν.

Η συνάντησή του με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τον οποίον χαρακτήρισε φίλο της Ελλάδας, κράτησε περίπου μιάμιση ώρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0