Live τώρα    
Απάντηση Σταθάκη στις κινδυνολογίες Σταϊκούρα: Επιδιώκουμε να γίνει η Ελλάδα, μία κανονική ευρωπαϊκή χώρα (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Απάντηση Σταθάκη στις κινδυνολογίες Σταϊκούρα: Επιδιώκουμε να γίνει η Ελλάδα, μία κανονική ευρωπαϊκή χώρα (Video)

//www.youtube.com/embed/4r0z4BfXHtE?rel=0

Απάντηση στην κινδυνολογία του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρα, για «κρυφή ατζέντα» ΣΥΡΙΖΑ για μεγάλη αύξηση των φόρων έδωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Σταθάκης. Ο Χρ. Σταϊκούρας είχε αναφερθεί χθες στην διαρροή της παρουσίασης που έκανε ο Γ. Σταθάκης μαζί με τον Γ. Μηλιό στο City του Λονδίνου «υπολογίζοντας» ότι με βάση την δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ για ισοσκελισμένο προϋπολογισμό κι ύψος δαπανών στο 44% ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να επιβάλλει φόρους 4,5 δισ. ευρώ.

Ο Γ. Σταθάκης σχολίασε ότι ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών αντί για κριτική επί της ουσίας κατέφυγε σε σχολιασμούς με βάση διαρροές και σημείωσε ότι «αναπαράγεται μια παραπλανητική εικόνα». Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι ο Χρ. Σταϊκούρας θα έπρεπε να κοιτάξει όλα τα σλάιτς της παρουσίασής του ώστε να δει ότι η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι πρώτη προϋπόθεση για αυτούς τους στόχους είναι η αναδιάρθρωση του χρέους.

Αυτή η θέση προηγήθηκε των υπολοίπων γι' αυτό κι η παρουσίαση του ΣΥΡΙΖΑ «κανέναν δεν εξέπληξε», όπως παρατήρησε ο Γ. Σταθάκης, συμπληρώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα επιδιώξει πρωτογενή πλεονάσματα που «σκοτώνουν την ανάπτυξη», ούτε θα μαζέψει 22 δισ. ευρώ από ιδιωτικοποιήσεις. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δεσμευτεί για συγκεκριμένο πρόγραμμα για το 2015 παρατηρώντας ότι δεν θα πραγματοποιηθούν όλες οι δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ μέσα στο 2015 «ως δια μαγείας».

Ειδικότερα για τις δαπάνες, ο Γ. Σταθάκης επισήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει η Ελλάδα να γίνει μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα, καθώς ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι στο 45%, σε αντίθεση με το σημερινό ύψος του 42% για την Ελλάδα και τον στόχο του Μνημονίου για 38%, πολύ κοντά δηλαδή στο ύψος δαπανών της Βουλγαρίας, το χαμηλότερο της Ευρώπης.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε ότι το City «μας κάλεσε γιατί μας θεωρεί κυβέρνηση εν αναμονή, καλεί και το Podemos», ενώ παρατήρησε ότι η τακτική της κυβέρνησης κατά του ΣΥΡΙΖΑ έχει επαναληφθεί αλλά δεν λειτούργησε στο παρελθόν, καθώς οι πολίτες συνεχίζουν να εμπιστεύονται τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Χρ. Σταϊκούρας απάντησε στον Γ. Σταθάκη, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ για «διγλωσσία εντός κι εκτός της χώρας και πολυγλωσσία εντός της χώρας» και επιμένοντας στην κινδυνολογία του για «κρυφό σχέδιο αύξησης φόρων». Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι όλες οι τοποθετήσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ αφορούν αυξήσεις και προτείνονται «ανέφικτα» πράγματα, όπως αύξηση κατά 25% των δημοσίων επενδύσεων. Τέλος, αμφισβήτησε την δυνατότητα του ΣΥΡΙΖΑ να αυξήσει τις δαπάνες για παιδεία, υγεία, μισθούς και συντάξεις χωρίς να καταφύγει σε αύξηση των φόρων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0