"Η Βουλή να αντιμετωπίζεται με μεγαλύτερο σεβασμό" ήταν η απάντηση του Γιάννη Δραγασάκη στη χθεσινή απόπειρα δημιουργίας εντυπώσεων από τον Άδωνι Γεωργιάδη αλλά και τον υπουργό Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη σχετικά με το αν αθροίζονται οι υπογραφές του ΚΚΕ στο αίτημα για δημοψήφισμα. Οι κυβερνητικοί υποστήριξαν πως, επειδή ο Γ. Δραγασάκης ανακοίνωσε ως προεδρεύων 6 αιτήματα συν 1 του ΚΚΕ, υποδήλωσε ότι πρόκειται για διαφορετικές προτάσεις.
Ο Γ. Δραγασάκης ξεκαθάρισε ότι απλώς ανέγνωσε το έγγραφο των διοικητικών υπηρεσιών της Βουλής, οι οποίες, "παραλαμβάνοντας τα αιτήματα, απλά τα καταγράφουν, χωρίς καμία αξιολόγηση". Αυτό το υπογράμμισε ακόμη και ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης, λέγοντας πως "όποιος κι αν ήταν στην έδρα, αυτό το έγγραφο θα διάβαζε".
Ο Γ. Δραγασάκης υπενθύμισε ότι "η Βουλή ως πολιτικό όργανο έχει τοποθετηθεί διά του προέδρου της" και "δεν είδα κάποια ανάκληση της άποψης την οποία είχε διατυπώσει ο πρόεδρος της Βουλής". "Επίσης, αποφάνθηκε η Ολομέλεια, με πλειοψηφία καταγεγραμμένη, και άρα ξέρουμε ποιοι επεδίωξαν αυτή τη μεθόδευση που έγινε", πρόσθεσε.
Επιπροσθέτως σημείωσε στη Βουλή ότι το ΚΚΕ έχει δηλώσει πως οι υπογραφές του αθροίζονται και πως ο υπουργός Περιβάλλοντος, μετά από δική του ερώτηση, δήλωσε πως οι πόροι από την ιδιωτικοποίηση θα πάνε στη ΔΕΗ για επενδύσεις, "άρα ουδεμία σχέση έχει με τη δημοσιονομική διάσταση της πολιτικής".
Κ.Που.