Live τώρα    
Επιχειρεί να καθησυχάσει η κυβέρνηση, δηλώνει πως έχει σχέδιο για την οικονομία...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Επιχειρεί να καθησυχάσει η κυβέρνηση, δηλώνει πως έχει σχέδιο για την οικονομία...

Το απόγευμα της Παρασκευής ολοκληρώθηκε η πολύωρη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά με τη συμμετοχή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Ευάγγελου Βενιζέλου, του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη και του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα.

Επί τάπητος τέθηκε η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών με την τρόικα και η άρνηση της για φοροελαφρύνσεις, η διατήρηση της έκτακτης εισφοράς, αλλά και η υπόθεση του δημοψηφίσματος για τη «μικρή ΔΕΗ».

Εξερχόμενος του Μαξίμου μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης ο Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε ότι «συζητήσαμε όλο το πλαίσιο της οικονομίας, το γενικό πλαίσιο» ενώ ερωτηθείς για τα φορολογικά μετά τις χθεσινές οδηγίες των ελεγκτών της τρόικας, εμφανίστηκε καθησυχαστικός και απάντησε: «εμείς έχουμε συνολικό σχέδιο, συγκεκριμένο και με βάση αυτό θα προχωρήσουμε». Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ρωτήθηκε και για το αν υπάρχει τώρα κάποιο θέμα για την τρόικα και απάντησε πως «όχι, δεν ανησυχώ».

Πρώτος αποχώρησε από την συνάντηση ο Γ. Στουρνάρας και στην συνέχεια ο Γ. Χαρδούβελης, ενώ ο Α. Σαμαράς και ο Ε. Βενιζέλος είχαν κατ' ιδίαν συνομιλία για μια ώρα. Εξερχόμενος ο Γ. Στουρνάρας δήλωσε ότι εξέφρασε την άποψη της Τράπεζας της Ελλάδος για την πορεία των οικονομικών πραγμάτων. «Τίποτε άλλο. Η κυβέρνηση συνεχίζει» τόνισε ο Γ. Στουρνάρας, ενώ σε ερώτηση δημοσιογράφων για τη διαπραγμάτευση με την τρόικα, απάντησε: «Δεν μπήκα σε τέτοια θέματα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0