Ανακοινώθηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής από την Ελληνική Στατιστική Αρχή τα στοιχεία για τον πληθωρισμό τον Φεβρουάριο και επιβεβαίωσαν ότι παραμένει εκτός ελέγχου η ακρίβεια στα τρόφιμα. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών Καταναλωτή του Φεβρουαρίου αυξήθηκε κατά 2,9% σε ετήσια βάση.
Η ακρίβεια στα είδη διατροφής και τα μη αλκοολούχα ποτά, ωστόσο, συνεχίζει να καλπάζει με πολλαπλάσια ταχύτητα, καθώς οι ανατιμήσεις έφτασαν το 6,7%. Μεταξύ άλλων, καταγράφηκαν αυξήσεις:
63,7% στο Ελαιόλαδο
13,8% σε Μεταλλικό νερό-αναψυκτικά-χυμούς φρούτων
12,3% στα Φρούτα
9,7% στα Ψάρια
6,5% στα Λαχανικά
6,5% στα Λοιπά τρόφιμα
5,8% σε Ζάχαρη-σοκολάτες-γλυκά-παγωτά
5,5% στα Αλκοολούχα ποτά
4,8% στα Κρέατα
4% σε Καφέ-κακάο-τσάι
Αξιοσημείωτη είναι επίσης η ανατίμηση κατά 1,3% σε Ένδυση και Υπόδηση εν μέσω χειμερινών εκπτώσεων. Μεγάλες ανατιμήσεις 3,5% σημειώθηκαν επίσης στην Υγεία και αντίστοιχες στην Εκπαίδευση.