Live τώρα    
Μόλις... 2 χρόνια έπεσαν έξω οι τροϊκανοί για τον αποπληθωρισμό
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μόλις... 2 χρόνια έπεσαν έξω οι τροϊκανοί για τον αποπληθωρισμό

Χρειάστηκε να περάσουν τρία χρόνια μνημονιακής κατεδάφισης μισθών, εισοδημάτων, συντάξεων, αποζημιώσεων και επιδομάτων, να φτάσουν επισήμως οι άνεργοι το 1,5 εκατομμύριο και να σπάει η ύφεση όλα τα ρεκόρ για να έλθει ο αποπληθωρισμός που είχαν προβλέψει οι τροϊκανοί, πέφτοντας έξω μόλις... δύο χρόνια!

Ειδικότερα, ο πληθωρισμός γύρισε τον Μάρτιο για πρώτη φορά μετά από 45 χρόνια σε αρνητικό πρόσημο υπό το βάρος της ύφεσης. Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ κάνουν λόγο για πληθωρισμό -0,2% τον Μάρτιο, με ανάλογα ποσοστά να έχουν παρουσιαστεί για τελευταία φορά στην Ελλάδα τον Μάιο του 1968.

Υπενθυμίζεται ότι το Μνημόνιο και η τρόικα προέβλεπαν αποπληθωρισμό στην ελληνική οικονομία εδώ και δύο χρόνια, προβλέψεις οι οποίες αποδείχθηκαν εκτός τόπου και χρόνου, όπως έπεφταν έξω άλλωστε και όλες οι προβλέψεις των τροϊκανών, όπως λ.χ. για το μέγεθος της ύφεσης. Κυριότερος λόγος για τον οποίο άργησε τόσο ο αποπληθωρισμός ήταν οι διαρκείς αυξήσεις κυρίως των έμμεσων φόρων τα τελευταία χρόνια, όπως συνέβη π.χ. με το πετρέλαιο θέρμανσης όπου η αύξηση των φόρων επιβάρυνε τις τιμές, οδηγώντας τις τον Μάρτιο σε αυξημένα κατά 26,9% επίπεδα σε σχέση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0