Live τώρα    
Ιταλικός τουρισμός: Πάσχα χωρίς κυβέρνηση και …λεφτά!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ιταλικός τουρισμός: Πάσχα χωρίς κυβέρνηση και …λεφτά!

Η οικονομική κρίση θα περιορίσει την έξοδο των Ιταλών για το Πάσχα κατά 14,1% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2012, σύμφωνα με την έρευνα που διεξήγαγε το Ινστιτούτο ACS Marketing Solutions για λογαριασμό της Συνομοσπονδίας Ξενοδοχείων Federalberghi, που έδειξε ότι μόλις 8,2 εκατομμυρίων Ιταλών θα κάνουν έστω και μια διανυκτέρευση εκτός κατοικίας τους, σε σχέση με τα 9,5 εκατομμύρια του 2012.

«Τα στοιχεία με τις προβλέψεις για το Πάσχα αποτελεί μια επιπλέον επιβεβαίωση πως η Ιταλία ζει δυστυχώς μια κοσμοϊστορική κρίση, που κινδυνεύει να οδηγήσει την τουριστική οικονομία στα αμέσως μεταπολεμικά χρόνια», προειδοποίησε ο πρόεδρος της Federalberghi, Μπερναμπό Μπόκα.

Η έρευνα του ACS Market Solutions κατέγραψε επίσης ιστορικό ρεκόρ επισκέψεων σε σπίτια συγγενών και φίλων, αφού το 28,1% δήλωσε ότι τα φιλοξενηθεί σε συγγενείς και φίλους και θα αποφύγει τις ξενοδοχειακές υποδομές, σε σχέση με το 27,6% που δήλωσε ότι θα προτιμήσει τα ξενοδοχεία. Την ίδια στιγμή οι προτιμήσεις στα ξενοδοχεία μειώνονται κατά 0,8% και του αγροτουρισμού κατά 1%, ενώ αυξάνεται το ενδιαφέρον από 2 στο 6% για λύσεις Bed & Breakfast.

Μειώνεται επίσης και το μέσο κατά κεφαλή κόστος των εξόδων των τουριστών της πασχαλινής περιόδου, συμπεριλαμβανομένου των μετακινήσεων, διατροφής, διανυκτέρευσης και ψυχαγωγίας, στα 317 ευρώ την ημέρα, με πτώση 3,6% σε σχέση με τα 329 ευρώ του 2012, γεγονός που αναμένεται να οδηγήσει στα ταμεία των ξενοδοχείων μόλις 2,59 δισ. ευρώ, κατά 17% σε χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με τα 3,13 δισ. ευρώ της αντίστοιχης περιόδου του 2012. Επίσης το 88% των τουριστών της πασχαλινής περιόδου θα μετακινηθεί στην Ιταλία και μόλις το 12% στο εξωτερικό.

«Σε αυτό το σημείο είναι απαραίτητο η κυβέρνηση, το κοινοβούλιο και τα συνδικάτα να καταφέρουν να διαμορφώσουν με τις επιχειρήσεις ένα σχέδιο έκτακτης κατάστασης για να διασώσουμε τους εργαζομένους και τις επιχειρήσεις του τομέα, εάν δεν θέλουμε να διατρέψουμε να δούμε σε μερικούς μήνες μερικές χιλιάδες ξενοδοχεία να κλείνουν και εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους να χάνουν τη δουλειά τους, αφαιρώντας από την εθνική οικονομία μια από τις λίγες δραστηριότητες που είναι σε θέση από μόνη της να στηρίξει την ανάκαμψη της χώρας», συμπλήρωσα ο Μπόκα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0