Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.2°C21.9°C
1 BF 72%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.1°C17.2°C
2 BF 85%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
21 °C
18.8°C21.0°C
3 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σκόνη
29 °C
28.8°C28.8°C
3 BF 30%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
15.9°C16.3°C
2 BF 88%
Χρήστος Σταϊκούρας / Νέα πρόκληση κατά της εστίασης: «Και πόσα έπαιρναν αυτοί οι 300.000;»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Χρήστος Σταϊκούρας / Νέα πρόκληση κατά της εστίασης: «Και πόσα έπαιρναν αυτοί οι 300.000;»

ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ
EUROKINISSI/ ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Νέα ωμή κυβερνητική πρόκληση διά στόματος αυτή τη φορά του Χρ. Σταϊκούρα, 24 ώρες πριν την κινητοποίηση του κλάδου της εστίασης που την Τετάρτη «παραδίδει τα κλειδιά» των επιχειρήσεών του στο Σύνταγμα, διαμαρτυρόμενος για την εγκατάλειψη και τις πρακτικές «ανοσίας της αγέλης» στην οικονομία της χώρας, ειδικά για έναν κλάδο που απασχολεί 300.000 εργαζόμενους και συναποτελεί τον έναν βασικό πυλώνα της εθνικής βιομηχανίας, τον τουρισμό.

«Τι είναι 300.000» στην εστίαση; ρώτησε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Ant1, αμφισβητώντας ότι έχουν πληγεί 300.000 εργαζόμενοι από τα lockdown και τα άλλα περιοριστικά μέτρα που επιβάλλονται από τον περασμένο Μάρτιο. «Και πόσα έπαιρναν πριν αυτοί οι εργαζόμενοι στην εστίαση;», συνέχισε, προκαλώντας την αντίδραση των δημοσιογράφων που σημείωσαν ότι οι αμοιβές έφταναν σε τετραψήφιο αριθμό ειδικά συνυπολογίζοντας και τα φιλοδωρήματα.

«Η εστίαση είναι κλάδος που έχει πληγεί σημαντικά ... αλλά μιλάμε για το 70% της εστίασης, γιατί το άλλο 30% (9.434 επιχειρήσεις στα εστιατόρια και 8.936 στην παροχή ροφημάτων και ποτών) που κάνουν delivery είχαν αύξηση τζίρου», επέμεινε ο κ. Σταϊκούρας, εξισώνοντας εμμέσως τις απώλειες θέσεων εργασίας εξειδικευμένου προσωπικού υψηλών αμοιβών εντός της εστίασης με αυτές των delivery που αυξήθηκαν.

Είχε προηγηθεί μία εβδομάδα νωρίτερα δήλωση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη ότι «όποιος επιχειρηματίας της εστίασης θέλει να παραδώσει στα αλήθεια τα κλειδιά της επιχείρησής του, εγώ προσωπικά ο Άδωνις Γεωργιάδης την παίρνω. Την παραλαμβάνω εγώ. Γιατί όταν ακούω έναν άνθρωπο σήμερα οτι έχει ένα κατάστημα εστίασης, το οποίο δεν πληρώνει ενοίκιο, δεν πληρώνει εργαζομένους, παίρνει επιστρεπτεα προκαταβολή και το κράτος του πληρώνει τα πάγια έξοδα, θεωρεί ότι είναι αδικημένος σε αυτή τη χώρα. Ο κακός συνδικαλισμός την ώρα της συμπεριφοράς δεν μου αρέσει».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL