Live τώρα    
ΜΙΚΡΑ Οικονομικά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΜΙΚΡΑ Οικονομικά

ΒΕΘ: 730 επιχειρήσεις έκλεισαν στη Θεσσαλονίκη

Κατά το 2016, δύο επιχειρήσεις την ημέρα, κατά μέσο όρο, στη Θεσσαλονίκη αποχαιρέτησαν την ενεργό δράση, αδυνατώντας να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους. Όπως προκύπτει από το μητρώο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, από την αρχή της τρέχουσας χρονιάς μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου, σε διακοπή εργασιών οδηγήθηκαν 730 επιχειρήσεις, ενώ έναρξη πραγματοποίησαν 329 επιχειρήσεις. Ωστόσο, και παρά τα δυσοίωνα μηνύματα, θα πρέπει να σημειωθεί ότι κατά την εξεταζόμενη περίοδο του τρέχοντος έτους οι διαγραφές έναντι του αντίστοιχου περσινού διαστήματος, οπότε και έκλεισαν 1.090 επιχειρήσεις ήταν μειωμένες σημαντικά, κατά 33%.

Την ίδια ώρα, οι εγγραφές των λίγων... γενναίων που αποφάσισαν να επιχειρήσουν ήταν αυξημένες έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2015 -πέρυσι έκαναν έναρξη 256- κατά 28,5%. Παρά τα συνεχιζόμενα λουκέτα στις ατομικές επιχειρήσεις, οι νεόκοποι στον επιχειρηματικό στίβο στην πλειονότητά τους επιλέγουν τις εν λόγω επιχειρήσεις (224 επί συνόλου 329 εγγραφών). Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά το συγκεκριμένο διάστημα ρολά κατέβασαν 558 ατομικές επιχειρήσεις, ενώ έναν χρόνο πριν ο αριθμός τους άγγιζε τις 832.

Συνάντηση ΓΣΕΒΕΕ - Τομέα Οικονομίας Ν.Δ.

Συνάντηση με τον Τομέα Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας είχε χθες διοίκηση της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος με αντικείμενο διαβούλευσης τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας στο υφιστάμενο μακροοικονομικό περιβάλλον. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκε η ανάγκη για την εξεύρεση τρόπων και δυνατοτήτων για μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, και η βελτίωση συνθηκών χρηματοδότησης της μικρής επιχειρηματικότητας με έμφαση στην επίλυση του προβλήματος των μη εξυπηρετούμενων δανείων και την παροχή νέων εργαλείων χρηματοδότησης προσαρμοσμένων στις ανάγκες των μικρών επιχειρήσεων. Επίσης συζητήθηκε η εξεύρεση μηχανισμών αναπροσαρμογής των υψηλών επιβαρύνσεων και των στρεβλώσεων που μπορεί να δημιουργηθούν στην αγορά και το ασφαλιστικό σύστημα από την άμεση εφαρμογή του νέου τρόπου υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0