Στην “πλήρη εφαρμογή του Μνημονίου” επιμένει ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί, απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιου Κούλογλου για τα προβλήματα του κλάδου ασφάλισης των δημοσιογράφων και συγκεκριμένα για την κατάργηση του ειδικού φόρου επί των διαφημίσεων και τη συνεπαγόμενη κατάρρευση του ΕΔΟΕΑΠ.
Ο Στέλιος Κούλογλου επισήμανε ακόμη πως τα ελληνικά ΜΜΕ αντιμετωπίζουν τη μεγαλύτερη κρίση από κάθε άλλη χώρα της Ε.Ε. και ότι η ανεργία καθιστά τους δημοσιογράφους περισσότερο ευάλωτους σε πιέσεις και βλάπτει την ελευθεροτυπία.
Ο Πιερ Μοσκοβισί τόνισε πως η ενοποίηση των ταμείων κοινωνικής ασφάλισης και η σταδιακή κατάργηση όλων των εξαιρέσεων που χρηματοδοτούνται με κρατικούς πόρους είναι “απαραίτητες διότι το συνταξιοδοτικό σύστημα εξακολουθεί να είναι κατακερματισμένο και δαπανηρό”.