Για ανακριβή δημοσιεύματα που αναφέρονται σε μειώσεις συντάξεων έκανε λόγο ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Τ. Πετρόπουλος, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να γίνουν νέες παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό.
Ο υφυπουργός, μιλώντας "Στο Κόκκινο 105,5", έκανε λόγο για κακοήθη κριτική, ενώ ανέφερε ακόμα πως μέχρι στιγμής έχουν δοθεί πάνω από 3.000 εφάπαξ.
«Οι επικουρικές δεν θα είναι στο άθροισμά τους 1.300, το σύνολο μπορεί να είναι μεγαλύτερο», είπε και ανέφερε πως τον προηγούμενο μήνα αρκετοί δημοσιογράφοι είχαν κατέβει στο ΕΤΕΑ και ρωτούσαν τους συνταξιούχους αν είχαν μεγάλη μείωση και εκείνοι απαντούσαν πως δεν είχαν.
Αναφερόμενος στις παρακρατήσεις στις συντάξεις, είπε ότι αυτές γίνονται με βάση τις συντάξεις του 2010, «υπολογίζουμε το ποσοστό των παρακρατήσεων με βάση τα πραγματικά δεδομένα και προκύπτει και μια μικρή αύξηση» σημείωσε.
Γνωστοποίησε ακόμα πως, έπειτα από τρία χρόνια που δεν καταβάλλονταν εφάπαξ, ήδη δόθηκαν πάνω από 3.000 εφάπαξ για το ταμείο πρόνοιας δημοσίων υπαλλήλων.
«Είχαμε προϋπολογίσει 2.000 εφάπαξ και θα συνεχίσουμε προς αυτή την κατεύθυνση. Στο ΙΚΑ τον Οκτώβριο θα δοθούν πάνω από 1.800 εφάπαξ», συμπλήρωσε.
«Για αυτά δεν μιλάει κανείς, η χώρα έχει αποτελέσματα, είναι μίζερο για κάποιους να μη βλέπουν την προσπάθεια που γίνεται» κατέληξε.