Στην εκκρεμή λήψη ουσιαστικών μέτρων για τον έλεγχο της παράνομης διακίνησης και της καταπολέμησης του λαθρεμπορίου πετρελαιοειδών και ενεργειακών προϊόντων, αναφέρεται εκ νέου η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ), με αφορμή, δημοσιεύματα για λαθρεμπόριο υγραερίου.
Ειδικότερα σημειώνει ότι τελευταία ήρθαν στο φως όψιμες διαπιστώσεις για λαθρεμπόριο υγραερίου από κάποια ελάχιστα πρατήρια, κάτι που η ΠΟΠΕΚ έχει καταγγείλει στα αρμόδια διοικητικά όργανα κατ’ επανάληψη, πριν από τρία χρόνια, υποβάλλοντας και σχετικές προτάσεις.
Θέτει δε προς τις αρμόδιες υπηρεσίες τα ερωτήματα: αν έχουν εντοπισθεί τα παρανομούντα πρατήρια διάθεσης υγραερίου που προορίζεται για άλλη χρήση, πλην αυτής για την κίνηση των οχημάτων κι αν έχουν εντοπισθεί οι Εταιρείες Εμπορίας Υγραερίου, που προμηθεύουν παρανόμως αυτά τα πρατήρια με υγραέριο άλλης χρήσης με μειωμένο ΕΦΚ.