Επενδύσεις 12 εκατ. ευρώ
Ανάπτυξη κόντρα στην κρίση πέτυχε πέρυσι η Ολυμπιακή Ζυθοποιία. Όπως ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλός της Αλέξανδρος Καραφυλλίδης, η εταιρεία έκλεισε το 2015 με ανάπτυξη 4% σε μια συνολικά φθίνουσα αγορά, η οποία, σύμφωνα με εκτιμήσεις της εταιρείας, εμφάνισε πτώση 6%. Αποτέλεσμα, ο τζίρος να ανέλθει στα 142 εκατ. ευρώ, ενώ η κερδοφορία παρουσίασε αύξηση 50%, με τα λειτουργικά κέρδη (EBIT) να διαμορφώνονται στα 10,5 εκατ. ευρώ. Την ίδια στιγμή η εταιρεία βελτίωσε κατά μισή μονάδα το μερίδιο αγοράς της, το οποίο ανέρχεται πλέον σε 29%, ενώ όλα τα σήματα Μύθος και ΦΙΞ ενίσχυσαν τη θέση τους στην εγχώρια αγορά, αυξάνοντας τα μερίδιά τους, σύμφωνα πάντα με όσα δήλωσε ο CEO της εταιρείας.
Την ίδια στιγμή σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η υλοποίηση του πενταετούς (2015-2019) επενδυτικού πλάνου της ζυθοποιίας, που προβλέπει συνολικές επενδύσεις 50 εκατ. ευρώ. Ήδη πέρυσι η εταιρεία υλοποίησε επενδύσεις 7 εκατ. ευρώ, ενώ εφέτος προγραμματίζονται επενδύσεις άνω των 12 εκατ. ευρώ. Στις στρατηγικές προτεραιότητες για τη φετινή χρονιά περιλαμβάνεται και η ενίσχυση των εξαγωγών της -σ.σ.: σήμερα αποτελούν το 10% του τζίρου της-, κυρίως προς ΗΠΑ και Αυστραλία, και η ανάπτυξη των πωλήσεών της στην εγχώρια αγορά.
Η Kleemann στην Κίνα
Στην ίδρυση νέας θυγατρικής εταιρείας στην Κίνα προχώρησε ο όμιλος Kleemann. Σε συνδυασμό με την υφιστάμενη θυγατρική Kleemann Lifts (China) Co LTD η νέα οργανωτική δομή εκτιμάται πως θα βελτιώσει την αποτελεσματικότητα του ελληνικού ομίλου στην Κίνα. Αντικείμενο εργασιών της εταιρείας είναι η εμπορία συστημάτων ανελκυστήρων.
Τζίρος 310 εκατ. ευρώ
Στην ανανέωση και στον εμπλουτισμό του προϊοντικού χαρτοφυλακίου της στις χώρες που δραστηριοποιείται και στο επενδυτικό της πλάνο εξαγορών παραμένει επικεντρωμένη η στρατηγική του ομίλου Σαράντη και τη φετινή χρονιά.
Σε ό,τι αφορά τις εκτιμήσεις της διοίκησης για τo 2016, σχετικά με τα οικονομικά αποτελέσματα, προβλέπεται ότι οι καθαρές πωλήσεις θα ανέλθουν στα 310 εκατ. ευρώ από 278,76 εκατ. ευρώ το 2015, τα EBITDA στα 35,96 εκατ. ευρώ από 29,77 εκατ. ευρώ, και καθαρά κέρδη 22,76 εκατ.ευρώ από 19,78 εκατ. ευρώ που ήταν το 2014.