Live τώρα    
Βρέθηκε κομμάτι πλαστικού σε προϊόν της / Ανάκληση προϊόντων Mars και Snickers στην Ελλάδα και σε άλλες 54 χώρες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Βρέθηκε κομμάτι πλαστικού σε προϊόν της / Ανάκληση προϊόντων Mars και Snickers στην Ελλάδα και σε άλλες 54 χώρες

Σε μια γιγάντια ανάκληση προϊόντων της, κυρίως των Mars και Snickers, από 55 χώρες, μεταξύ των οποίων και από την Ελλάδα, προχωρά η αμερικανική σοκολατοποιΐα Mars Inc, μετά από κομμάτι πλαστικού που βρέθηκε σε προϊόν της. Όπως ανακοινώθηκε επισήμως χθες η προληπτική αυτή ανάκληση έρχεται όταν πελάτης της βρήκε κομμάτι από κόκκινο πλαστικό σε μπάρα Snickers που αγόρασε στη Γερμανία στις 8 Ιανουαρίου.

Λίγες ώρες μετά τις επίσημες ανακοινώσεις από το εξωτερικό, και η Mars Hellas ανακοίνωσε πως προχωρά στην αυτόβουλη προληπτική ανάκληση ορισμένων προϊόντων Snickers® και Mars® ύστερα από μεμονωμένο -όπως το χαρακτηρίζει- περιστατικό εντοπισμού πλαστικής ύλης σε ένα από τα προϊόντα συγκεκριμένης παρτίδας που παρήχθη στο εργοστάσιο της Mars στο Veghel της Ολλανδίας.

Η προληπτική ανάκληση αφορά σε 11 κωδικούς προϊόντων Mars και Snickers με ημερομηνίες ανάλωσης έως τις 9 Οκτωβρίου του 2016. Στην ίδια ανακοίνωση η Mars Hellas αναφέρει πως ουδεμία άλλη σειρά προϊόντων Mars® και Snickers® ανακαλείται από την Ελληνική αγορά, ενώ καλεί τους καταναλωτές που έχουν στην κατοχή τους κάποιο από τα προϊόντα Snickers® ή/και Mars® που ανακαλούνται να μην το καταναλώσουν προς αποφυγή επιπλοκών στην κατάποση.

Για περισσότερες πληροφορίες και σχετικά με τη διαδικασία αντικατάστασης των εν λόγω προϊόντων η εταιρεία προτρέπει τους καταναλωτές να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά στο 210 98 92 989 ή μέσω e-mail στο [email protected]. Ωστόσο η συγκεκριμένη τηλεφωνική γραμμή επικοινωνίας χθες δεν λειτουργούσε και ηχογραφημένο μήνυμα ενημέρωνε τους καταναλωτές πως η συγκεκριμένη γραμμή θα λειτουργήσει από τις 24 Φεβρουαρίου (σ.σ.: δηλαδή σήμερα) από τις 9 το πρωί.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η αρμόδια αρχή (ΕΦΕΤ) έχει ενημερωθεί νόμιμα, (σ.σ.: στελέχη του ΕΦΕΤ με τα οποία επικοινώνησε η "Αυγή" δήλωναν χθες το απόγευμα ότι δεν είχαν τέτοια ενημέρωση), ενώ, όπως σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση, η εταιρεία βρίσκεται σε επικοινωνία με τους εμπορικούς της συνεργάτες για την ταχεία και ομαλή υλοποίηση της διαδικασίας ανάκλησης προϊόντων.

Χθες το Associated Press, μετέδωσε αρχικά πως η αμερικανική εταιρεία ανακάλεσε τις σοκολάτες Mars και Snickers μόνο από τη Γερμανία, μετά όμως επέκτεινε την ανάκληση στη Βρετανία, τη Γαλλία, το Βέλγιο, την Ιταλία και την Ισπανία και εν τέλει σε 55 χώρες. Στα προϊόντα που ανακαλούνται από το εξωτερικό περιλαμβάνονται, επίσης, οι σοκολάτες Milky Way Minis και Miniatures, καθώς και διάφορες συσκευασίες του προϊόντος Celebrations. Τα ανακληθέντα προϊόντα έχουν συνιστώμενη ημερομηνία λήξης μεταξύ 19 Ιουνίου 2016 και 8 Ιανουαρίου 2017.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0