Live τώρα    
Διατάχθηκε εισαγγελική έρευνα / Πεθαίνοντας στην ουρά του ΕΝΦΙΑ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Διατάχθηκε εισαγγελική έρευνα / Πεθαίνοντας στην ουρά του ΕΝΦΙΑ

Η Εθνική Τράπεζα στην οδό Λαμπράκη στη Θεσσαλονίκη, όπου άφησε την τελευταία του πνοή ο 70χρονος συνταξιούχος περιμένοντας στην ουρά για να πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΑΡΟΥΛΑ ΠΛΗΚΑ

Θεσσαλονίκη

Την παρέμβαση της εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης προκάλεσε ο αιφνίδιος θάνατος 70χρονου, που άφησε την τελευταία του πνοή χθες σε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας περιμένοντας στην ατέλειωτη ουρά για να πληρώσει την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ.

Ο άτυχος άνδρας σύμφωνα με τους γιατρούς υπέστη ανακοπή, ενώ συγγενικά του πρόσωπα έλεγαν ότι δεν είχε κάποιο ιστορικό με καρδιακά προβλήματα. Αυτόπτες μάρτυρες υποστηρίζουν ότι ο 70χρονος στεκόταν επί μιάμιση ώρα στην ουρά της τράπεζας πριν λιποθυμήσει, ενώ ο εκπρόσωπος της τράπεζας υποστήριξε ότι είχε μπει στην τράπεζα μόλις 10 λεπτά πριν χάσει τις αισθήσεις του και μάλιστα είχε καθίσει στην αίθουσα αναμονής.

Η εισαγγελέας Πρωτοδικών Φωτ. Κρεωνίδου, μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε, παρήγγειλε τη διενέργεια έρευνας, την οποία ανέθεσε στο Α.Τ. Τούμπας, ώστε να διερευνηθούν οι ακριβείς συνθήκες του θανάτου του άτυχου 70χρονου και να αποδοθούν ποινικές ευθύνες για τυχόν παραλείψεις που οδήγησαν στον θάνατό του. Ο 70χρονος διακομίστηκε από το ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» και, παρά τις προσπάθειες τόσο κατά τη διάρκεια της μεταφοράς του όσο και στο νοσοκομείο να τον επαναφέρουν στη ζωή, κατέληξε.

«Δεν μπορεί κανείς να μην δει τη συσχέτιση του θανάτου του ανθρώπου. Υποχρεώθηκαν από τα ξημερώματα να βρεθούν σε μια ουρά, να θέσουν την υγεία τους σε μια δοκιμασία άνευ προηγουμένου» σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Δρίτσας.

Άλλος ένας λιποθύμησε και διεκομίσθη στο νοσοκομείο

Χθες σε όλες τις τράπεζες της Θεσσαλονίκης επικρατούσε πανικός, κυρίως εξαιτίας της λήξης της προθεσμίας για την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ. Χιλιάδες πολίτες, ανάμεσά τους πολλοί ηλικιωμένοι άνθρωποι, υπέστησαν πρωτοφανή ταλαιπωρία αναμένοντας επί ώρες στις τεράστιες ουρές που είχαν σχηματιστεί στα γκισέ και εκτείνονταν μέχρι και έξω από τα υποκαταστήματα των τραπεζών. Πέρα από τον θάνατο του 70χρονου, ένας ακόμη πολίτης λιποθύμησε και διακομίστηκε και αυτός στο νοσοκομείο «Παπανικολάου», όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0